Διεθνή

Κορωνοϊός Ηνωμένες Πολιτείες Νέα Υόρκη: 562 νεκροί σε 24 ώρες – 2.935 συνολικά

Κορωνοϊός Ηνωμένες Πολιτείες Νέα Υόρκη: 562 νεκροί σε 24 ώρες – 2.935 συνολικά
Κορωνοϊός Ηνωμένες Πολιτείες Νέα Υόρκη: Έναν εφιάλτη ζει η Νέα Υόρκη, η οποία μέσα σε μια ημέρα θρηνεί ακόμη 562 νεκρούς από τον κορωνοϊό με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 2.935.

Κορωνοϊός Ηνωμένες Πολιτείες Νέα Υόρκη: Τη χειρότερη ημέρα της από όταν την “χτύπησε” ο νέος κορωνοϊός περνά η Νέα Υόρκη, με 562 νέους θανάτους σε ένα 24ωρο στην πολιτεία και το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 2.935. Τους αριθμούς έκανε γνωστούς το απόγευμα της Παρασκευής ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο προειδοποίησε ότι άνθρωποι θα πεθάνουν σύντομα εξαιτίας της έλλειψης αναπνευστήρων, νοσοκομειακών κλινών, ενώ απηύθυνε έκκληση για αποστολή πόρων στη Νέα Υόρκη, που θα βοηθήσουν την πολιτεία να αντιμετωπίσει την ολοένα κι εντεινόμενη κρίση.

Η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Πολιτείας:

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι καταγγελίες για κατάσχεση προστατευτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ:

Τον ισχυρισμό ότι οι ΗΠΑ κατέσχεσαν προστατευτικό εξοπλισμό από την Κίνα, που προοριζόταν για το Βερολίνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού COVID-19, μεταδίδει η εφημερίδα Der Tagesspiegel, επικαλούμενη κύκλους ασφαλείας του Βερολίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές του Βερολίνου είχαν παραγγείλει από έναν Αμερικανό επιχειρηματία με έδρα του την Κίνα, μάσκες, τύπου FFP2 και FFP3, για την προστασία του υγειονομικού τους προσωπικού. «Τα αγαθά (σ.σ. ο προστατευτικός εξοπλισμός) κατασχέθηκαν από τους Αμερικανούς, κατά τη διάρκεια της παράδοσής τους στη Γερμανία και οδηγήθηκαν πίσω στις ΗΠΑ», αναφέρει η εφημερίδα.

Προηγουμένως, παρόμοιο γεγονός κατάσχεσης εμπορεύματος από τις ΗΠΑ, είχε καταγραφεί και με προστατευτικές μάσκες που είχε παραγγείλει η Γαλλία από την Κίνα. Συγκεκριμένα, οι γαλλικές αρχές είχαν καταγγείλει ότι το εμπόρευμα είχε κλάπει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγα λεπτά πριν φορτωθεί στα αεροπλάνα.

Στο ενδιάμεσο, οι γερμανικές αρχές άρχισαν να αναζητούν βοήθεια και από πολυεθνικές εταιρείες, προκειμένου να έχουν απόθεμα σε προστατευτικό εξοπλισμό. «Το υπουργείο Υγείας μπορεί να προμηθεύτηκε άμεσα (σ.σ. με προστατευτικό εξοπλισμό), αλλά βρισκόμαστε, επίσης, σε επαφή και με μια σειρά εταιρειών που μπορούν να βοηθήσουν», δήλωσε μία εκ των εκπροσώπων Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments