Διεθνή

Τα τελευταία νέα τώρα για κορωνοϊό: Θρηνούν Βρετανία, Ισπανία και Ιράν

Τα τελευταία νέα τώρα για κορωνοϊό: Θρηνούν Βρετανία, Ισπανία και Ιράν
Τα τελευταία νέα τώρα για κορωνοϊό: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί και τα κρούσματα κορωνοϊού. Βρετανία, Ισπανία και Ιράν ανεβαίνουν το δικό τους "Γολγοθά". Τέσσερις οι νεκροί στην Ελλάδα σε λίγες ώρες.

Τα τελευταία νέα τώρα για κορωνοϊό: Τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον σε 57. Ο πιο πρόσφατος είναι ένας 52χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει στους 57. Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη ζωή της μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας. Ήταν διασωληνωμένη, και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.

Ο πρώτος νεκρός της ημέρας ήταν ένας 78χρονος από την Ξάνθη και ακολούθησε ένας 66χρονος από την Πέλλα. Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, ο 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από Covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Στο Ιράν ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 53.183, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος, ενώ 4.035 «βρίσκονται υπό παρακολούθηση».

Στους 3.296 έφθασε αριθμός των θανάτων της επιδημίας Covid-19 στο Ιράν, με 134 επιπλέον θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 53.183, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος, ενώ 4.035 «βρίσκονται υπό παρακολούθηση», έκφραση που ενδεχομένως σημαίνει ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τον συνολικό αριθμό των ασθενών της νόσου, οι 17.935 αποθεραπεύθηκαν, πρόσθεσε. Το Ιράν είναι η πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Μέσης Ανατολής, με γνώμονα τα στοιχεία που ανακοινώνει η ίδια σε σύγκριση με τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.

Βρετανία: 684 θάνατοι σε 24 ώρες – 3.605 στο σύνολο

Ακόμη 684 νεκροί καταγράφηκαν στη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 3,605. Το υπουργείο Υγείας της χώρας στα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, καταγράφει 38.168 νέα κρούσματα μετά από 173.784 ελέγχους.

Την ίδια ώρα, ένα τεράστιο νοσοκομείο εκστρατείας άνοιξε σήμερα σε ένα συνεδριακό κέντρο στο Λονδίνο, αφού στήθηκε μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ροή ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Το Νοσοκομείο Νάιτινγκεϊλ, που κατασκευάστηκε με τη συνδρομή του στρατού, αρχικής χωρητικότητας 500 κλινών, μπορεί να φθάσει τις 4.000 κλίνες, το ισοδύναμο δύο κλασικών νοσοκομείων.

Ισπανία: 932 νέοι θάνατοι και 7.472 επιπλέον κρούσματα

Στα 117.710 έφθασαν τα κρούσματα της επιδημίας covid-19 στην Ισπανία, από 110.238 χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 10.935 από 10.003 χθες. Είναι η δεύτερη συνεχής ημέρα με περισσότερους; των 900 θανάτους στην Ισπανία.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανέφερε 601 νέες περιπτώσεις κορωναϊού και τέσσερις θανάτους την Παρασκευή. Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 έφτασε τις 4.149, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 34, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Η Μόσχα παραμένει η χειρότερα πληγείσα περιοχή, καθώς 448 από τις νέες περιπτώσεις αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα, όπως ανακοινώθηκε. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει είναι 281, αφού 46 άτομα έφυγαν από τα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες. Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκτεινε την «μη εργάσιμη περίοδο» μέχρι τις 30 Απριλίου για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments