Ελλάδα

Σε πέντε ξενοδοχεία της Αττικής οι επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε πέντε ξενοδοχεία της Αττικής οι επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Από χθες το βράδυ οι αρχές επιχείρησαν την εκκένωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους 261 επιβαίνοντες να μεταφέροντες σε πέντε ξενοδοχεία της Αττικής μπαίνοντας σε καραντίνα 15 ημερών.

Προληπτική καραντίνα 15 ημερών εμπεριέχει το τελευταίο σκέλος της περιπέτειας των επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο έχει δέσει στο λιμάνι του Πειραιά. Οι 261 επιβαίνοντες άφησαν το πλοίο και με τη βοήθεια των αρχών και κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν από χθες το βράδυ σε πέντε ξενοδοχεία της Αθήνας. Εκεί αναμένεται να μείνουν για 15 ημέρες μέχρι να διαπιστωθεί πως ουδείς φέρει κάποια από τα συμπτώματα της πανδημίας.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του pagenews, γιατροί του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε ένα από τα ξενοδοχεία στην οδό Χαλκοκονδύλη και λαμβάνουν τεστ από τους ναυτεργάτες, καθώς όπως είναι γνωστό, ο ιος τις πρώτες ημέρες δεν ανιχνεύεται. Άλλοι 119 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιο και παραμένουν σε καραντίνα στο πλοίο. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέβαιναν 30 Έλληνες ενώ οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί, κυρίως από Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία και Ινδονησία.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, (ΕΟΔΥ, Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Λιμενικό, κ.λπ.), συζητώντας τις  τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη της μεταφοράς των επιβαινόντων στο πλοίο που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι το πλοίο είχε μισθωθεί στην Τουρκία και απέπλευσε από τον Πειραιά στις 7 Μαρτίου, με πλήρωμα Έλληνες ναυτικούς για το Τσεσμέ, απ’ όπου παρέλαβε περίπου 350 ναυτεργάτες και απέπλευσε δύο μέρες αργότερα, στις 9 Μαρτίου, με προορισμό το ισπανικό λιμάνι Καντίθ, κοντά στη Σεβίλλη. Οι ναυτεργάτες μετέβαιναν εκεί για εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments