Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία νεκροί κρούσματα σήμερα: 441 νέα θύματα – 7.560 συνολικά

Κορωνοϊός Γαλλία νεκροί κρούσματα σήμερα: 441 νέα θύματα – 7.560 συνολικά
Κορωνοϊός Γαλλία νεκροί κρούσματα σήμερα: Ακόμη 441 άτομα έχασαν σήμερα τη ζωή τους από κορωνοϊό στη Γαλλία ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 7.560.

Κορωνοϊός Γαλλία νεκροί κρούσματα σήμερα: Στο πένθος έχει βυθισετί η Γαλλία, η οποία βλέπει τα κρούσματα και τους νεκρούς από κορωνοϊό να αυξάνονται συνεχώς. Τις τελευταίες 24 ώρες 441 άνθρωποι έχουν τις ζωές τους. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν, όπως αναφέρει το Reuters, υπήρξε σχετική μείωση στον αριθμό των θανάτων, καθώς χτες οι νεκροί άγγιξαν τους 588.

Πλέον οι νεκροί από τον COVID-19 στη χώρα ανέρχονται σε 7.560. Ο απολογισμός όμως από τα γηροκομεία αγγίζει πλέον τους 2.028 νεκρούς. Το μεγάλο αγκάθι στην πανδημία φαίνεται πως αφορά στα γηροκομεία της χώρας, ενώ χιλιάδες είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς που πάσχουν από τον ιό.

Παραγγελία 2 δισεκατομμυρίων μασκών από την Κίνα:

Τις προσπάθειές της να εφοδιαστεί με μάσκες συνεχίζει η Γαλλία. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, οι παραγγελίες της σε κατασκευαστές στην Κίνα έχουν ήδη φθάσει τα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια κομμάτια. «Αναφορικά με τις μάσκες που έχουμε παραγγείλει στην Κίνα, δεν πρέπει να απέχουμε πολύ από τα δύο δισεκατομμύρια και συνεχίζουμε να στέλνουμε παραγγελίες» είπε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό μέσο Brut.

«Οι παραγγελίες που έχουμε στείλει για μάσκες είναι μεγαλύτερες από τον αριθμό που λαμβάνουμε», καθώς υπάρχει ένας «παγκόσμιος ανταγωνισμός», υπογράμμισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες της Γαλλίας, που καταβάλλει παράλληλα, για να ενισχύσει την παραγωγή μασκών σε εθνικό επίπεδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments