Γαλλία

Γαλλία
Η Γαλλία ή αλλιώς Γαλλική Δημοκρατία, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, με πρωτεύουσα το Παρίσι και πληθυσμό που φτάνει του 67 εκατομμύρια κατοίκους.

Ιστορία

Με τα περισσότερα εδάφη της να βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη, αλλά και με κάποια διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της γης, η Γαλλία θεωρείται και όχι άδικα μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως, όπως και μία από τις πιο απεπτυγμένες, με πολύ υψηλό δείκτη ανάπτυξης.

Η επίσημη γλώσσα είναι η γαλλική, η χώρα έχει ως επίσημο νόμισμα το ευρώ, ενώ η σημαία χαρακτηρίζεται από τρεις κάθετες λωρίδες, με τα χρώματα της να είναι το μπλε, το άσπρο και το κόκκινο, που συμβολίζουν την ελευθερία, την ισότητα και την αδερφοσύνη.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η Γαλλία είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας παράλληλα από πίσω μεγάλη πυρινική δύναμη, αλλά και σπουδαία βιομηχανία.

Τέχνες και πολιτισμός

Μεγάλος, υπήρξε ο ρόλος της Γαλλίας και στην πνευματική εξέλιξη της Ευρώπης, μιας και γέννησε ανθρώπους όπως ο Μοντεσκιέ, ο Βολταίρος, ο Βίκτωρ Ουγκώ, η Σιμόν ντε Μποβουάρ και ο Αλμπέρ Καμύ, ενώ κατά τον 19ο και 20ο αιώνα, υπήρξε τόπος διαφυγής για μεγάλες προσωπικότητες που βρήκαν την ελευθερία να εκφραστούν και να παράξουν το έργο τους.

Στο σήμερα, η Γαλλία φιλοξενεί το φεστιβάλ Καννών και τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της 7ης τέχνης κάθε χρόνο, ενώ είναι και η γενέτειρα των απονομών του Χρυσού Φοίνικα!

Λάτρεις του φαγητού και του κρασιού

Φυσικά, όταν αναφερόμαστε στην Γαλλία, δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε για φαγητό και κρασί.

Άλλωστε, η γαλλική κουζίνα, που βρίσκει τις ρίζες της στον 16ο αιώνα, είναι μία από τις πιο εξεζητημένες και εκλεπτυσμένες στο κόσμο, έχοντας επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την παγκόσμια γαστρονομία, ενώ παράγει πάνω από 350 διαφορετικά τυριά.

Σε ό,τι αφορά το κρασί, η Γαλλία ως γνωστόν κατέχει τα πρωτεία παγκοσμίως, ενώ παράγει 7 με 8 δισεκατομμύρια φιάλες ετησίως, έχοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη έκταση αμπελώνων στον κόσμο.

Γαλλία σχετικές ειδήσεις:

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι