Ελλάδα

Hot spot Μαλακάσας κορωνοϊός: Ιχνηλατούνται οι επαφές του Αφγανού

Hot spot Μαλακάσας κορωνοϊός: Ιχνηλατούνται οι επαφές του Αφγανού
Hot spot Μαλακάσας κορωνοϊός: Σε καραντίνα η δομή για 14 ημέρες και σε περιορισμό η οικογένειά του.

Hot spot Μαλακάσας κορωνοϊός: Το κρούσμα του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές οι οποίες έλαβαν ήδη μέτρα “Ριτσώνας” δηλαδή έθεσαν σε καραντίνα 14 ημερών την δομή όπως έγινε και με το hot spot στη Ριτσώνα.

Ο 53χρονος Αφγανός, μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από την ασθένεια Covid-19.

Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση. Ήδη η οικογένειά του βρίσκεται σε περιορισμό μέσα στην δομή, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του 53χρονου. Ήδη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του pagenews.gr η αστυνομία έχει αποκλείσει το hot spot Μαλακάσας μέχρι να περάσουν οι 14 ημέρες καραντίνας.

Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ο ΕΟΔΥ ενισχύει την παρουσία του στον χώρο με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενούμενων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης.

Επισημαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι στην «παλαιά δομή της Μαλακάσας», διαμένουν σε χώρο ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη «νέα κλειστή δομή» η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου. Στη «νέα κλειστή δομή» της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments