Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: 184 οι νεκροί σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός Γερμανία: 184 οι νεκροί σε ένα 24ωρο
Κορωνοϊός Γερμανία: Συνολικά από την αρχή της πανδημίας, 26.400 ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως και έχουν φύγει από το νοσοκομείο.

Κορωνοϊός Γερμανία: Το τελευταίο 24ωρο οι επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από κορονoϊό στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 5.936 τις τελευταίες φθάνοντας συνολικά τις 91.714 την Κυριακή. Αυτό δείχνει την τρίτη συνεχόμενη μείωση του ημερήσιου ποσοστού νέων περιπτώσεων, σύμφωνα με στοιχεία του κυβερνητικού Ινστιτούτου Robert Koch.

Ο αριθμός των θανάτων που αναφέρθηκαν αυξήθηκε κατά 184 φθάνοντας συνολικά τους 1.342. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται 3.936 ασθενείς. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας, 26.400 ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως και έχουν φύγει από το νοσοκομείο.

Η Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν και κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί

Εν τω μεταξύ, η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας που αρχίζει για τη Γερμανία τη Δευτέρα δήλωσε τα εξής: «Είμαι καλά, αλλά 14 ημέρες στο σπίτι, 14 ημέρες με μοναδική επαφή με τον έξω κόσμο μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, δεν ήταν εύκολο», ενώ κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν και κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Παράλληλα συνέχισε: «Ξέρω ότι για εκατομμύρια Χριστιανούς το Πάσχα είναι μια περίοδος κατά την οποία πηγαίνουν στην εκκλησία, άλλοι πηγαίνουν περιπάτους, διακοπές. Σας ζητώ να μην πάτε πουθενά – ούτε σε ένα κοντινό χωριό», τονίζει η Καγκελάριος και επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει πότε θα ανακληθούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. «Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο», λέει χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments