Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: «Θα δείξουμε μηδενική ανοχή στην ανευθυνότητα των λίγων»

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: «Θα δείξουμε μηδενική ανοχή στην ανευθυνότητα των λίγων»
Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Λάβρος παρουσιάστηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση με την εξέλιξη της πανδημίας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη πορεία του φονικού ιού στη χώρα, έτσι είναι απαραίτητο οι πάντες να ακολουθήσουν πιστά τα αυστηρά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του σοβαρού φαινομένου.

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες και κατηγορηματικά απευθυνόμαστε σε αυτούς τους λίγους ανεύθυνους. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε βήμα παρέκκλιση από τα μέτρα και θα δείξουμε μηδενική ανοχή», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα μας. «Άλλες τρεις εβδομάδες μπροστά μας σκληρής προσπάθειας και επιμονής στο δόγμα-στόχο μένουμε σπίτι», πρόσθεσε.

«Ενώ η πλειοψηφία των πολιτών παραμένει προσηλωμένη στον στόχο, να περάσουμε στα δύσκολα μένοντας σπίτι, κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες να υπονομεύσουν αυτήν την εθνική συλλογική προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως σημείωσε, σήμερα, παρά τον άστατο καιρό, ειδικά από τη μητροπολιτική Αθήνα παρουσιάστηκε αυξημένη κινητικότητα σε διάφορους δρόμους και παράδρομους των εθνικών οδών. «Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές, απαθείς σε οποιαδήποτε παρόμοια στάση. Με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση ότι εάν χαλαρώσουμε ο ιός θα μας διαλύσει. Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική γιατί υπονομεύουν τις προσπάθειες του συνόλου», επισήμανε.

«Αλήθεια, δεν βλέπει κανείς τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη; Κανείς από αυτούς δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες», είπε ο υφυπουργός στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στους «λίγους ανεύθυνους» για μηδενική ανοχή.

«Καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε και τόνισε ότι για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας κρίνονται μέρα με τη μέρα η αποφασιστικότητα, η ενότητα, η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία και μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μία διαφορετική πορεία από τις περισσότερες χώρες. Όμως, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί. Για να το διασφαλίσουμε χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή, υπομονή και με πείσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments