Ελλάδα

Ανοιχτές οι εκκλησίες το Πάσχα

Ανοιχτές οι εκκλησίες το Πάσχα
Πάσχα κορωνοϊός: Με Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται εντός της ημέρας θα καθοριστεί ο ακριβής τρόπος λειτουργίας των εκκλησιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πάσχα κορωνοϊός: Τέλος στα σενάρια βάζει η Υπουργική Απόφαση η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας και αφορά αποκλειστικά τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών κατά την εορταστική περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστοί θα μάθουν και επίσημα πως οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν κανονικά, ωστόσο δεν θα μπορεί κανείς να δώσει το παρών εντός αυτών για λόγους υγιεινής και πανδημίας.

Με κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας και ίσως νωρίς το απόγευμα, θα επιτρέπεται η λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχει πολύ αυστηρό πλαίσιο για την λειτουργία των εκκλησιών το οποίο θα ορίζει ότι σε κάθε εκκλησία που θα γίνεται λειτουργία θα υπάρχουν μόνο 4 άτομα. Δηλαδή, ο ιερέας, ο ψάλτης, ο νεωκόρος και ίσως άλλος ένας ψάλτης ή ιερέας.

Στις εκκλησίες που είναι έδρες Μητροπόλεων και οι λειτουργίες μεταδίδονται τηλεοπτικά ή ιντερνετικά ή και ραδιοφωνικά θα επιτρέπεται αυστηρά η παρουσία έξι ατόμων ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο Μητροπολίτης και οι τεχνικοί.

Τι τελευταίες δεν είναι λίγοι οι πιστοί σε διάφορα σημεία της χώρας που προσπάθησαν να παραβιάσουν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και να παρακολουθήσουν εντός των χώρων τις τελετές. Είναι σαφές πως τη περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας οι έλεγχοι από τις αρχές θα σαφώς πιο εκτεταμένοι προλαβαίνοντας δυσάρεστες καταστάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments