Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 νεκρών – 599 θάνατοι σε μία μέρα

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 νεκρών – 599 θάνατοι σε μία μέρα
ΗΠΑ κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος το μαρτύριο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην σταματούν να μετρούν νεκρούς από την επέλαση της πανδημίας.

ΗΠΑ κορωνοϊός: Σταθερά ανοδική πορεία καταγράφει το πέρασμα της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα όπως έγινε γνωστό ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό ξεπέρασε τις 10.000. Οι προβλέψεις του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ δυστυχώς επαληθεύονται καθώς ημέρα με την ημέρα ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει δραματικά.

Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό 352.249 ενώ 10.372 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχουν ιαθεί 19.247. Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη έφτασαν τους 4.758 (από 4.159 χθες), ενώ τα κρούσματα ανέβηκαν στα 130.689 (από 122.031). Η γνωστή πρωτεύουσα είναι ο βασικός πυλώνας της εξάπλωσης του ιού, με το εθνικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ να παλεύει καθημερινά προκειμένου να αποσοβήσει όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους.

Έκτακτα μέτρα τουλάχιστον μέχρι τις 29 Απριλίου

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία, αφήνουν να εννοηθεί ότι η κρίση στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ενδέχεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Κουόμο είπε ότι αποφάσισε την παράταση των μέτρων για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 29 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων και όλων των μη αναγκαίων επιχειρήσεων στην Πολιτεία.

«Η κάμψη της καμπύλης» και «η μείωση των μολύνσεων» οφείλεται στο γεγονός ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση «λειτουργεί και θα πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε. «Δεν είναι τώρα η στιγμή να χαλαρώσουμε», συνέχισε, προσθέτοντας ότι το ανώτατο πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων και τη μη τήρηση των αποστάσεων θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 1000 δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments