Άποψη

Δημοσιογράφοι – γενίτσαροι

Δημοσιογράφοι – γενίτσαροι
Για τους δημοσιογράφους και τους... "δημοσιογράφους" γράφει στο σημερινό του blog στο pagenews.gr ο Σπύρος Γκουτζάνης. Ποιοι ξεχνούν σύμφωνα με τον ίδιο ότι η έλλειψη κριτικής εξάπτει την αλαζονεία της εξουσίας και σκοτώνει την δημοκρατία;

Η Έλενα Ακρίτα δέχθηκε επίθεση από το “The toc” και τον διευθυντή του Μανώλη Καψή, ο οποίος διαστρέβλωσε τα γραπτά της για να της αποδώσει δήθεν επίθεση κατά του Σωτήρη Τσιόδρα. Η δημοσιογράφος που δεν είχε κάνει καμία επίθεση, απλά είχε παροτρύνει τους αρμόδιους συντάκτες να υποβάλλουν πραγματικές ερωτήσεις στον κ. Τσίοδρα στη καθημερινή του ενημέρωση, απάντησε με αναρτήσεις της αποκαθιστώντας την αλήθεια και παροτρύνοντας: “Μην γίνεις σαν τον Μανώλη Καψή – μην γίνεις σαν το the toc”. 

Η επίσης δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού, παραιτήθηκε από την Athens Voice γιατί τις λογόκριναν κείμενο, στο οποίο ασκούσε κριτική στην αρχική καθολική απαγόρευση του κολυμπιού (δίχως εξαιρέσεις για ασθενείς που τους είναι απαραίτητο), την οποία στην συνέχεια πήρε πίσω η κυβέρνηση, αφού ήταν λάθος. “Δημοσιογράφοι” επιτίθενται καθημερινά σε κανονικούς δημοσιογράφους και σε όσους τολμούν να ασκήσουν κριτική στον Σωτήρη Τσιόδρα, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε κάτι μεταξύ τοτέμ και εν ζωή αγίου (με την θέλησή του άραγε;). Άλλοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο γιατί τόλμησε να κάνει την δουλειά του και να υποβάλλει ερώτηση που δυσαρέστησε τον κ. Τσιόδρα.

Ειρρήσθω εν παρόδω όλο και πιο συχνά δυσφορεί με τις δύσκολες ερωτήσεις ο κ. Τσιόδρας.

Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί. Όσοι τολμήσαμε να πούμε από την πρώτη εβδομάδα ότι οι ίδιες απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν σε όλες τις συναθροίσεις θα έπρεπε να επιβληθούν και στις εκκλησίες, δεχθήκαμε επιθέσεις από το ότι είμαστε “άπιστοι” μέχρι ότι μας διακατέχει στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, σε μία περίοδο που πρέπει να είμαστε ενωμένοι κλπ. Τα κανάλια με περισσή προθυμία έστελναν κάμερες για να πάρουν πλάνα από συγκεντρωμένο κόσμο σε παραλίες ή τράπεζες και αν δεν έβρισκαν κατέβαζαν από τα αρχεία τους (ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει ένα καλό στόρυ).

Στην συνέχεια καλούσαν την Αστυνομία και στρέφονταν με ανάλογη μανία εναντίον των ηλικιωμένων “που δεν λένε κάτσουν σπίτι τους”. Στο ίδιο πλαίσιο εκπομπές έκαναν θέμα το κούρεμα του κυβερνητικού εκπροσώπου από τη σύζυγό του στην αυλή του σπιτιού του. Και φυσικά όλοι αυτοί δεν βρήκαν χρόνο ή χώρο για την συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρουσίασε την πρότασή του για την οικονομία. 

Με την πλήρη επικράτησή τους παρά το πλευρό της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, κανάλια και δημοσιογράφοι που διέπρεψαν ως μπροστάρηδες του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου έχουν ξεσαλώσει. Νομίζουν ότι η αποστολή τους είναι η διαβουκόληση της κοινωνίας και η εξύμνηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Μία φράση κριτικής δεν έχουν γράψει ή αρθρώσει. Ούτε για τους 40.000 που έχασαν την δουλειά τους από την καθυστέρηση της κυβέρνησης. Ούτε για την εκ περιτροπής εργασία και την αναστολή. Ούτε για την αισχροκέρδεια και τις αυξήσεις σε είδη ανάγκης.

Προφανώς η κυβέρνηση είναι τέλεια και όλα -αλλά όλα- όσα κάνει είναι σωστά.

Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι ο ρόλος της δημοσιογραφίας μπορεί να περιλαμβάνει πολλά, αλλά σε καμία περίπτωση να είναι το ντόμπερμαν ή το κανίς, κατά περίπτωση, της εκτελεστικής εξουσίας. Ξεχνούν επίσης ότι η έλλειψη κριτικής  εξάπτει την αλαζονεία της εξουσίας και σκοτώνει την δημοκρατία -την οποία ούτως ή άλλως δεν επικαλούνται. Ίσως γιατί τα 11+21 εκατομμύρια ευρώ που μοίρασε επ ευκαιρία της κρίσης η κυβέρνηση είναι πολλά λεφτά. Αλλά και οι κυβερνώντες ξεχνούν ότι τέτοιες συμπεριφορές αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα τους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments