Ελλάδα

Άγιο Φως 2020: Με αυτόν τον τρόπο θα έλθει στην Ελλάδα

Άγιο Φως 2020: Με αυτόν τον τρόπο θα έλθει στην Ελλάδα
Άγιο Φως 2020: Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης τονίζει ότι «το Άγιο Φως θα έρθει στην πατρίδα μας με ειδική πτήση.

Άγιο Φως 2020: Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Ορθοδοξία, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, αναφέρει ότι «Το Άγιο Φως θα έλθει στην Ελλάδα» καθώς οι επαφές με τις ισραηλινές αρχές είναι συνεχείς και υπάρχει σχεδιασμός για να έλθει το Άγιο Φως στη χώρα μας. Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Βλάσης: «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αλλά και τις ισραηλινές Αρχές για τον απαραίτητο συντονισμό. Από την πλευρά του Ισραήλ έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η φετινή τελετή στον Πανάγιο Τάφο δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τη μαζική συμμετοχή που έχουμε δει στο παρελθόν».

Παράλληλα προσθέτει ο υφυπουργός Εξωτερικών: «Το τελευταίο διάστημα έγιναν συνεχείς διαβουλεύσεις για να καταλήξουμε στις λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας.

Οι πιθανότητες για αυτοπρόσωπη παρουσία μου στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός εκμηδενίστηκαν ουσιαστικά όταν μας έγινε σαφές από τις ισραηλινές Aρχές ότι όποιο μέλος της ελληνικής αποστολής κατέβει από το αεροσκάφος θα τεθεί σε καραντίνα στο Ισραήλ, ενώ θα ακολουθούσε υποχρεωτική καραντίνα και με την επιστροφή μας σε ελληνικό έδαφος. Γι’ αυτό η παραλαβή του Αγίου Φωτός θα γίνει χωρίς να κατέβουν τα μέλη της αποστολής από το αεροσκάφος», λέει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, «το Άγιο Φως θα έρθει στην πατρίδα μας με ειδική πτήση της Aegean.

Θα το παραλάβει ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός με τον βοηθό του» τονίζει ενώ για τη μεταφορά του στις πόλεις της χώρας εξηγεί: «Είμαστε σε επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά του Αγίου Φωτός με προγραμματισμένες πτήσεις  ανά τη χώρα λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε και τους περιορισμούς που αυτή επιβάλει».Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «είναι απολύτως κατανοητό ότι για τους θρησκευόμενους Έλληνες το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και δύσκολο. Πρέπει όμως να φανούμε δυνατοί και υπεύθυνοι, καθώς στην παρούσα φάση οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας» αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments