Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 ύλη πότε ξεκινούν: Όλα τα ενδεχόμενα στο “τραπέζι”

Πανελλήνιες 2020 ύλη πότε ξεκινούν: Όλα τα ενδεχόμενα στο “τραπέζι”
Πανελλήνιες 2020 ύλη πότε ξεκινούν: Αναλυτικά τι είπε η Υπουργός Παιδείας. Το υπουργείο εξετάζει μείωση της διδακτικής ύλης καθώς και παράταση του σχολικού έτους λόγω της πανδημίας.

Πανελλήνιες 2020 ύλη πότε ξεκινούν: το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στη λύση που είναι οι υποψήφιοι να διαγωνιστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, τότε δηλαδή που έκλεισαν τα σχολεία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοιού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η απόφαση, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.

Η ύλη θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας, μέσω της ενημέρωσης που δέχεται από τα σχολεία έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη χθεσινή ημέρα είχε προαναγγείλει τη μείωση της ύλης για τις εξετάσεις τονίζοντας επιπλέον:

«Οι εξετάσεις θέλουμε να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας

Η κ. Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος. Τόνισε  επίσης πως εξετάζεται η παράταση του κλεισίματος των σχολείων σημειώνοντας: Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων. Μέχρι τώρα όμως ισχύει η απόφαση που έχει παρθεί και λήγει μαζί με τις διακοπές του Πάσχα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments