Διεθνή

Κορωνοϊός παραίτηση: Άφησε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λόγω διαφωνίας

Κορωνοϊός παραίτηση: Άφησε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λόγω διαφωνίας
Κορωνοϊός παραίτηση: Ο Ιταλός καθηγητής στη δήλωση παραίτησής του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «έχασε την πίστη του στο σύστημα».

Κορωνοϊός παραίτηση: Ο Ιταλός καθηγητής Μάουρο Φεράρι, ο λόγος για τον επικεφαλής επιστήμονα της Ευρώπης, υπέβαλε την παραίτησή του, εκτιμώντας ότι απέτυχε να πείσει τις Βρυξέλλες πως χρειάζεται ένα μεγάλης κλίμακας επιστημονικό πρόγραμμα καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο Φεράρι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την τετραετή θητεία του φέτος τον Ιανουάριο, υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χθες το βράδυ, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Σε μία δήλωση σχεδόν 1.000 λέξεων αναφέρει ότι «έχασε την πίστη του στο σύστημα» ο Ιταλός καθηγητής

Παράλληλα ο Μάουρο Φεράρι  κάνει λόγο για «εσωτερική πολιτική καταιγίδα» και δηλώνει «άκρως απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή απάντηση στη νόσο Covid-19». Μεταξύ άλλων, προβάλλει ως αιτία της παραίτησής του, πέρα από την ανεπαρκή χρηματοδότηση των επιστημόνων, «την παντελή απουσία συντονισμού στις πολιτικές παροχής υπηρεσιών υγείας μεταξύ των κρατών-μελών». Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η πρότασή του για ένα ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου καταψηφίστηκε ομόφωνα από το διευθυντικό συμβούλιο του ERC.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments