Ελλάδα

Εξεταστέα ύλη πανελλαδικών 2020: Στο τραπέζι όλα τα σενάρια – Στάση αναμονής από Κεραμέως

Εξεταστέα ύλη πανελλαδικών 2020: Στο τραπέζι όλα τα σενάρια – Στάση αναμονής από Κεραμέως
Εξεταστέα ύλη πανελλαδικών 2020: Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως οι επιστήμονες θα καθορίσουν την ημερομηνία επιστροφής στα σχολεία, τονίζοντας παράλληλα πως για τις πανελλήνιες εξετάζονται για την ώρα όλα τα σενάρια.

Εξεταστέα ύλη πανελλαδικών 2020: Στάση αναμονής κρατά το υπουργείο Παιδείας όσο αφορά την ημερομηνία της επιστροφής στα θρανία καθώς επίσης και αυτή για την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Για το δεύτερο σκέλος μάλιστα έχοντας περάσει ένας μήνας μακριά από τις σχολικές αίθουσες παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η ύλη που θα εξεταστούν οι μαθητές.

Σε αναμονή βρίσκονται οι εξεταζόμενοι και οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας, με την πανδημία να φέρνει όπως πιθανολογείται αλλαγές στη ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων. Άλλοι αυτή την ώρα μιλούν για μειωμένη ύλη και άλλοι αναφέρουν πως αυτή θα είναι όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο η αλλαγή θα γίνει στην ημερομηνία των εξετάσεων προκειμένου οι μαθητές να είναι απόλυτα έτοιμοι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία. Εντός των ημερών αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη, καθώς τα σχολεία έχουν καλύψει σχεδόν όλα τον ίδιο όγκο ύλης.

Το ιατρικό επιτελείο είναι αυτό που θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις, οι οποίες όπως ανέφερε και η κ. Κεραμέως τοποθετούνται στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου Δηλαδή πόσοι υποψήφιοι θα είναι σε κάθε αίθουσα και ποια θα είναι η διάταξη των θέσεων με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας, πόσοι διδάσκοντες θα επιτηρούν, αν τυχόν προκριθεί να μην εξετάζονται οι μαθητές όλοι την ίδια ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να αποφασισθεί πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών. Κάθε χρόνο, παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές περίπου 90.000 μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments