Ελλάδα

Ιερόθεος Ναυπάκτου: “Όπως πάνε σούπερ μάρκετ έτσι θα ανάψουν κεράκι στην εκκλησία” [vid]

Ιερόθεος Ναυπάκτου: “Όπως πάνε σούπερ μάρκετ έτσι θα ανάψουν κεράκι στην εκκλησία” [vid]
Ιερόθεος Ναυπάκτου: Όπως πάει κανείς στο σούπερ μάρκετ, με όλα τα μέτρα προστασίας, μπορεί να προσέλθει και στο ναό” είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Ιερόθεος Ναυπάκτου: Δεν υπάρχει ζήτημα, όπως πηγαίνει ο κόσμος στο σούπερ μάρκετ ή να κάνει μια εργασία, έτσι θα περνάει να ανάψει και ένα κεράκι στην εκκλησία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου Ιερόθεος, αναφερόμενος στην απόφαση-εγκύκλιο για τη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα εν μέσω κρίσης κορωνοϊού.

Τόνισε, δε ότι εάν λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας, δεν υπάρχει λόγος να στερήσει κανείς στους πιστούς έστω το άναμμα ενός κεριού.

“Ας μη φθάσουμε στο άλλο άκρο. Όπως πάει κανείς στο σούπερ μάρκετ, με όλα τα μέτρα προστασίας, μπορεί να προσέλθει και στο ναό” είπε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού. “Δεν θέλουμε να γίνει διασπορά του κορωνοϊού μέσω συγχρωτισμού” τόνισε και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που παρατηρηθούν προβλήματα, θα υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες.

“Δεν θα είμαστε υπεύθυνοι “για το συνωστισμό λέει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ανέφερε: «Δεν θα υπάρξει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες. Αλλά και αν γίνει, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτόν» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «εάν φανεί ότι δημιουργείται πρόβλημα, εδώ είμαστε να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις εκ νέου». Ωστόσο ανέφερε ότι δεν θα γίνει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού κι έτσι «πηγαίνοντας στο φαρμακείο, ο κόσμος θα περνάει να ανάβει και ένα κεράκι από την εκκλησία».

Παράλληλα σημείωσε ότι η εγκύκλιος δεν αποτελεί «παρότρυνση στο λαό να έρθει στις εκκλησίες», λέγοντας πως «εμάς ενδιαφέρει πάρα πολύ η δημόσια υγεία».

Καταληκτικά όσον αφορά την κυβέρνηση είπε: «Κοινοποιήσαμε την εγκύκλιο από την Δευτέρα στην υπουργό Παιδείας, στον υπουργό Υγείας και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Θα μπορούσαν εσωτερικά να επικοινωνήσουν με την Ιερά Σύνοδο και να εκφράσουν τις όποιες απόψεις τους για το θέμα», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments