Πως Να

Πως να πάω στη δουλειά μου

Πως να πάω στη δουλειά μου
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κάθε εργαζόμενος μπορεί να μετακινηθεί νόμιμα στο μέρος της εργασίας του κατά τη περίοδο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Με τα έκτακτα μέτρα να συνεχίζονται, οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να μένουν σπίτι προκειμένου να βοηθήσουν με τη στάση τους το έργο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία σήμερα συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα να τηρείται κανονικά αφήνει το περιθώριο για ελάχιστες μετακινήσεις στους πολίτες.

Ανάμεσα σε αυτές τις απολύτως αναγκαίες είναι και η μεταφορά των εργαζομένων στο μέρος της δουλειάς τους. Η κυβέρνηση από τη περασμένη εβδομάδα έκανε γνωστή τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου κάθε Έλληνας πολίτης να μπορεί νόμιμα να πραγματοποιεί τις εξόδους του από το σπίτι. Όσον αφορά τη μετάβαση στο εργασιακό περιβάλλον, θα χρειαστείτε βεβαίωση τύπου Α. Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Οι σχετικές πληροφορίες είναι αναρτημένες στο forma.gov.gr.

Μέσω αυτού του τρόπου οι εργαζόμενοι μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις μετακινήσεις τους με κατεύθυνση το εργασιακό τους περιβάλλον. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν έχουν πάνω τους την παραπάνω βεβαίωση και τους πραγματοποιηθεί έλεγχος τότε η αστυνομία θα τους επιβάλλει τις αντίστοιχες κυρώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments