Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του
Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με κορωνοϊό.

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός νοσοκομείο: Σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένει ο Βρετανός πρωθυπουργός που νοσεί από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον, παραμένει σε σταθερή και βελτιωμένη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σεντ Τόμας”, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας. «Όσον αφορά την κατάσταση του πρωθυπουργού, παραμένει όπως είπαμε χθες: είναι σταθερός, βελτιώνεται, ξαπλωμένος και ακούει το ιατρικό προσωπικό», ανέφερε ο Ολιβερ Ντάουντεν στην τηλεόραση του BBC.

Εκτίμησε δε πως τα πράγματα για τον Βρετανό Πρωθυπουργό βελτιώνονται.

«Νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα γι ‘αυτόν». Ο Μπόρις Τζόνσον, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τη Δευτέρα, σχεδόν 10 ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο κ. Τζόνσον, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, σημειώνει σταδιακή πρόοδο όσο λαμβάνει φροντίδα στην εντατική του νοσοκομείου.

Police officers stand in front of barriers erected outside St Thomas’ Hospital in London on April 6, 2020. – British Prime Minister Boris Johnson was in hospital on Monday undergoing tests after suffering “persistent” symptoms of coronavirus for 10 days, but colleagues insisted he remains in charge of the government. Reports have suggested that the prime minister was admitted to nearby St Thomas’ Hospital last night. (Photo by Tolga AKMEN / AFP) (Photo by TOLGA AKMEN/AFP via Getty Images)

Χθες, ο υφυπουργός Υγείας της χώρας είπε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «είναι σταθερός, έχει καλή διάθεση. Μολονότι του παρασχέθηκε οξυγόνο, δεν έχει τοποθετηθεί συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης». Σύμφωνα επίσης με δημοσιεύματα, υπάρχει μια λεπτομέρεια που σοκάρει. Ότι το διάστημα που ήταν σε απομόνωση και πριν μπει στο νοσοκομείο, ο γιατρός του δεν τον επισκέφθηκε ούτε μια φορά και οι μόνες συμβουλές που του έδινε ήταν μέσω βιντεοκλήσης.

Την ώρα που ο Τζόνσον δίνει μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο, το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται στην πιο θανατηφόρα φάση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, του ξεσπάσματος της Covid-19 στη χώρα και αναμετράται με το ερώτημα πότε θα πρέπει να αρθεί η καραντίνα. Στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης, υπουργοί συζητούν για το ως πότε η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μπορεί να αντέξει με κατεβασμένα τα ρολά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός από τα πιο αυστηρά πακέτα ελέγχων έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται σε μια περίοδο ειρήνης. Τις τελευταίες ώρες, η Βρετανία κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων καθώς ακόμη 936 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον ιό. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα έχει φτάσει στους 7.095.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments