Ελλάδα

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Δύο ασθενής αποδιασωληνώθηκαν – Τρεις πήραν εξιτήριο

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Δύο ασθενής αποδιασωληνώθηκαν – Τρεις πήραν εξιτήριο
Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Ευχάριστα νέα από το ΑΧΕΠΑ, ένα εκ των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Αισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται από το ΑΧΕΠΑ και αφορούν πέντε ασθενείς, που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο. Οι δύο από αυτούς αποδιασωληνώθηκαν και οι άλλοι τρεις πήραν εξιτήριο.Παράλληλα, χαμηλός είναι ο αριθμός που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στην πόλη με μόνο 39 κρούσματα και 3 θανάτους από τον ιό.

Όπως ανέφεραν ειδικοί στο Open, ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός σχετικά με άλλες περιοχές της χώρας, οφείλεται στο ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, έγινε αμέσως η ιχνηλάτηση και με την ενεργοποίηση όλου αυτού του μηχανισμού, ο κόσμος είδε την υπόθεση πολύ πιο σοβαρά. Εν τω μεταξύ, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε υγειονομικό υλικό 25 τόνων σε όλα νοσοκομεία.

Ελλάδα: 52 νέα κρούσματα σήμερα – 1884 συνολικά – 83 νεκροί

Σημειώνεται, πως τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 52, και στο σύνολο τους 1.884. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.884. Από αυτά, 509 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 708 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επίσης, οι θάνατοι έφτασαν τους 83, αφού χθες έφυγαν από τη ζωή άλλοι 2 συμπολίτες μας.

Νέα μέτρα για μετακινήσεις: Τι προβλέπεται ενόψει Πάσχα – Τσουχτερά πρόστιμα

Έπειτα από την απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση πριν μερικές εβδομάδες, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας, πλέον εξετάζονται και νέα αυστηρότερα μέτρα ενόψει του επικείμενου Πάσχα. Για τα νέα μέτρα στις μετακινήσεις μας έχει προϊδεάσει τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ο Στέλιος Πέτσας κατά τη χθεσινή ημέρα ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτό που έχουμε πετύχει.

«Καταφέραμε να φρενάρουμε τον ιό με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που πήραμε και χωρίς αυτά η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια, θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Ας διαφυλάξουμε αυτά που κερδίσαμε, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, κι αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε», είπε μιλώντας στο Mega.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments