Πολιτική

Πότε ανοίγουν τα σχολεία υπουργείο Παιδείας: Τι λέει η Νίκη Κεραμέως

Πότε ανοίγουν τα σχολεία υπουργείο Παιδείας: Τι λέει η Νίκη Κεραμέως
Πότε ανοίγουν τα σχολεία υπουργείο Παιδείας: Στο πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία υπουργείο Παιδείας: Για το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία καθώς και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μίλησε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η υπουργός τόνισε για ακόμη μια φορά πως σύντομα θα ανακοινωθεί περικοπή ύλης για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες.

Όσο για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν ξανά φέτος τα σχολεία, αλλά από τον Σεπτέμβριο, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι ειδικοί.

«Έχουν ακουστεί διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις. Η κυβέρνηση έχει το μεγάλο προνόμιο να περιβάλλεται από εξαιρετικούς επιστήμονες. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο κύριος Τσιόδρας. Με τον κύριο Τσιόδρα συνομιλώ κάθε μέρα. Οι ειδικοί θα μας συμβουλέψουν αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Να επισημάνω πάντως πως ο κύριος Τσιόδρας είναι αισιόδοξος. Προφανώς ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, αλλά σε γενικές γραμμές η πορεία της χώρας μας είναι αισιόδοξη. Έχω πει ότι για τη φετινή χρονιά υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους. Υπάρχει η μείωση της ύλης και το ενδεχόμενο σύντμησης των διδακτικών ωρών σε 35 λεπτά» εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Οι δηλώσεις της υπουργού:

Η ύλη των Πανελληνίων:

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία. Εντός των ημερών αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη, καθώς τα σχολεία έχουν καλύψει σχεδόν όλα τον ίδιο όγκο ύλης.

Το ιατρικό επιτελείο είναι αυτό που θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις, οι οποίες όπως ανέφερε και η κ. Κεραμέως τοποθετούνται στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου Δηλαδή πόσοι υποψήφιοι θα είναι σε κάθε αίθουσα και ποια θα είναι η διάταξη των θέσεων με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας, πόσοι διδάσκοντες θα επιτηρούν, αν τυχόν προκριθεί να μην εξετάζονται οι μαθητές όλοι την ίδια ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να αποφασισθεί πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών. Κάθε χρόνο, παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές περίπου 90.000 μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments