Ελλάδα

Κορονοϊός Χανιά: Προληπτική απολύμανση καταυλισμών Ρομά

Κορονοϊός Χανιά: Προληπτική απολύμανση καταυλισμών Ρομά
Κορονοϊός Χανιά: Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Χανίων.

Κορονοϊός Χανιά: Σε προληπτική απολύμανση καταυλισμών των Ρομά στις περιοχές Νεροκούρου και Τσικαλαριά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προχώρησε σήμερα ο δήμος Χανίων. Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Χανίων, από εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο και με βάση τους αυστηρούς κανόνες για την δημόσια ασφάλεια και υγιεινή.

Όπως δήλωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης Σοφία Μαλανδράκη, «η Περιφέρεια προχώρησε τις διαδικασίες για την ανάθεση του διαγωνισμού για την απολύμανση ελέγχοντας με τις υπηρεσίες της κατά πόσο τα είδη που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ». Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε ότι η διαδικασία της απολύμανσης γίνεται με βάση τις αυστηρές διατάξεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως ανέφερε, «σαν δήμος παράλληλα με την απολύμανση θα προχωρήσουμε στην διανομή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και ασβέστη». Σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη η εικόνα των δύο καταυλισμών ήταν καλή, καθώς οι διαμένοντες σε αυτούς είχαν προχωρήσει σε καθαρισμό των χώρων. Η απολύμανση των δύο καταυλισμών είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου, ωστόσο είχε αναβληθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Σε καραντίνα καταυλισμός Ρομά στη Λάρισα

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ τέθηκε σε καραντίνα καταυλισμός Ρομά στη Λάρισα, με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

 Πρόκειται για τον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης, με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, όπου χτες εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα ένας 32χρονος, ο οποίος προκάλεσε τον συναγερμό. Κατά την ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος από ειδικό συνεργείο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ, που μετέβη στη Λάρισα με εντολή του κ. Χαρδαλιά, εντοπίστηκαν 31 επαφές που είχε, και στα πρώτα 17 τέστ που έγιναν βρέθηκαν 12 θετικοί. Γι’ αυτό αποφασίστηκε η άμεση κήρυξη σε καραντίνα του οικισμού, η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων και τέθηκαν σε αυστηρή απομόνωση όλοι οι θετικοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments