Άποψη

Οι ψήφοι των πιστών

Οι ψήφοι των πιστών
Οι Ιεράρχες ζητούν να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες για ορισμένες ώρες τη μέρα και ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο νέο του blog στο pagenews.gr, για τον πρωθυπουργό που φοβάται ότι θα χάσει τους ψήφους των πιστών.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή του το έθεσε καθαρά: τον κορωνοϊό τον έστειλε ο θεός για να μας δοκιμάσει και να μετανοήσουμε. Με τους παραλληλισμούς που έκανε με τα Σόδομα και τα Γόμορα έχει κατά νου έναν σκληρό και τιμωρητικό θεό των Εβραίων ή έστω των προτεσταντών. Αλλά πέρα από αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από μόνο του, αφού έστειλε την επιδημία ο θεός για να μας δοκιμάσει και να μετανοήσουμε θα πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες ώστε να σπεύσουν οι πιστοί που με την ειλικρινή πίστη τους θα σώσουν και τους υπόλοιπους.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πάλι ζήτησε να είναι ανοικτές οι εκκλησίες δύο ώρες την ημέρα και τέσσερις ώρες την Μεγάλη Παρασκευή και να τελούνται λειτουργίες. Ως προς την Εκκλησία όμως και τους ιεράρχες της αυτά είναι λίγο πολύ αναμενόμενα, τα όσα λένε είναι σύμφωνα με αυτά που πιστεύουν και διδάσκουν στο ποίμνιο, αν τώρα αυτά είναι κοντά στις διδασκαλίες του Μεσαίωνα και όχι του 21ου αιώνα και αυτοί κρίνονται.

Το ζήτημα είναι με την κυβέρνηση. Το στίγμα σε κάθε περίπτωση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είπε ότι οι πιστοί όταν θα βγαίνουν για κάποια αντικειμενική ανάγκη θα μπορούν να παρακλίνουν της πορείας του και να περνάνε και από την κοντινή τους εκκλησία για ατομική λατρεία. Φυσικά για να το κάνουν αυτό θα πρέπει η εκκλησία να είναι ανοικτή. Το πρώτο που προκύπτει είναι εάν αυτό δεν ενέχει κίνδυνο για αύξηση των κρουσμάτων και μία αναζωπύρωση της επιδημίας; Το δεύτερο για όσους πιστεύουμε στο κοσμικό κράτος είναι με ποια λογική η κυβέρνηση εξαιρεί τους πιστούς από τις υποχρεώσεις που έχει επιβάλλει στον πληθυσμό καταλύοντας αντισυνταγματικά τις ατομικές ελευθερίες; Γιατί έχει απαγορεύσει όλες τις ατομικές, μοναχικές δραστηριότητες; Προφανώς γιατί κατά την άσκησή τους οι άνθρωποι θα έλθουν σε επαφή με άλλους και αμέσως δημιουργείται κίνδυνος μετάδοσης.

Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι άκρως αρνητικό: σε μία τέτοια κρίσιμη περίοδο δεν είμαστε όλοι ίσοι, ορισμένοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Ακολούθως, ότι ο πρωθυπουργός έχει πυγμή και αποφαστικότητα για να επιβάλλει μέτρα σε αδύναμους πολίτες, όχι όμως και σε πιστούς που προστατεύονται από τους ακραίους ιεράρχες. Ακόμη περισσότερο και δυστυχώς ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να περιορίσει τα θύματα αλλά όχι και να έλθει σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία ή έστω με μεμονομένους ιεράρχες και χάσει ψήφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments