Ελλάδα

Τσιόδρας για άσκηση: “Τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα είναι ιδανικά”

Τσιόδρας για άσκηση: “Τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα είναι ιδανικά”
Τσιόδρας για άσκηση: Ο λοιμωξιολόγος μας συμβούλευσε για το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να διατηρήσουμε την ψυχική και σωματική μας ευεξία.

Τσιόδρας για άσκηση: Ο κ. Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα μας, θέλησε να σταθεί αυτή τη φορά σε ότι έχει να κάνει με την ψυχική και σωματική μας ευεξία. Όσο έχει να κάνει με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας τα οποία μπορεί να προωθήσει ο εγκλεισμός, ο καθηγητής Τσιόδρας ανέφερε:

«Ο κορωνοϊός είναι ένας ιός που μας περιορίζει, μας κάνει να κρατούμε αποστάσεις. Η έκκληση για ειρήνη στο σπίτι και στα σπιτικά όλου του κόσμου, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, μας θυμίζει κάτι πολύ σημαντικό. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να περπατήσω έξω και να πάρω πρόστιμο παρά να κάνω κακό σε ένα δικό μου πρόσωπο… Τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα δεν έχουν θέση». Και πρόσθεσε: «Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Ένας ιός μας περιορίζει. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση του διπλανού μας. Φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα».

“Τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα είναι ιδανικά”

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη σωματική άσκηση και το πως μπορούμε να περνάμε το χρόνο μας μέσα στο σπίτι. «Η άσκηση στο σπίτι, μια καλή μελέτη, μια καλή μουσική, η συμμετοχή στα κοινά» ήταν κάποια από τα παραδείγματα που ανέφερε. Όσο για την ανάγκη εξόδου και σωματικής άθλησης εκτός σπιτιού, τόνισε πως είναι λογικό, ο κόσμος να θέλει να βγει από το σπίτι, λέγοντας χαρακτηριστικά «Το μήνυμα Μένω Σπίτι δεν αλλάζει. 30 λεπτά, μια φορά την ημέρα, είναι κατ’ εμέ ένα καλό παράδειγμα για να βγούμε από το σπίτι».

Μέσα σε όλα όμως, τόνισε και την σπουδαιότητα της τήρησης αποστάσεων ασφαλείας από τους δίπλα μας και φυσικά να αποφεύγεται ο συνωστισμός. «Εμείς, οι πολίτες των μεγαλουπόλεων πληρώνουμε το τίμημα. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Αν δούμε ότι κάπου υπάρχει πιο πολύς συνωστισμός, θα πρέπει να το αποφεύγουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments