Διεθνή

Κορονοϊός Τουρκία: Χάος και πανικός στους δρόμους για να προλάβουν να ψωνίσουν πριν το lockdown [vid]

Κορονοϊός Τουρκία: Χάος και πανικός στους δρόμους για να προλάβουν να ψωνίσουν πριν το lockdown [vid]
Κορονοϊός Τουρκία: Με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών από την πανδημία του κορονoϊού να εμφανίζει ραγδαία αύξηση στην Τουρκία, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» σε 31 πόλεις.

Κορονοϊός Τουρκία: Χάος και πανικός επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στη γειτονική Τουρκία αμέσως μόλις επιβλήθηκε lockdown σε 31 πόλεις. Η κατάσταση φαίνεται πως έχει βγει εκτός ελέγχου αφού ο Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, υποβάθμισε το ζήτημα της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί είναι πάνω από 1.000 με τον Τούρκο πρόεδρο να προσπαθεί κάπως αργά είναι η αλήθεια να πάρει αυστηρά μέτρα και να επιβάλει καραντίνα.

Μετά την ανακοίνωση για επιβολή διήμερου lock down σε 31 πόλεις επικρατεί κυκλοφοριακό χάος και πανικός στους δρόμους με τους πολίτες πανικόβλητους να συνωστίζονται για να προλάβουν να ψωνίσουν. Άλλη μια απόδειξη της παντελούς έλλειψης συντονισμού και κρατικής μέριμνας οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια ακόμη και στο ψωμί που από 1-1,5 λίρα, επιτήδειοι το πουλάνε 5-10 λίρες εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση. Στα αποκαλυπτικά βίντεο από την Αττάλεια, άνθρωποι στοιβάζονται στο δρόμο έξω από κάποιο μαγαζί, με κάποιους να φοράνε προστατευτικές μάσκες ή να προσπαθούν να καλύψουν το στόμα τους και τη μύτη τους.

Υπαίθριο παζάρι

Σκηνές πανικού και σίγουρα απαγορευμένες με τον κοροναϊό να κολλάει ευκολότερα από κάθε άλλο ιό με τις κοινωνικές επαφές και στο υπαίθριο παζάρι που στήθηκε στην Αττάλεια. Επιτήδειοι δε, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο του κόσμου πουλάνε το ψωμί έως και 10 λίρες. Με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών από την πανδημία του κοροναϊού να εμφανίζει ραγδαία αύξηση στην Τουρκία, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» σε 31 πόλεις για δύο ημέρες σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διάδοσης του φονικού ιού.

Η χώρα μετρά ήδη 1.006 νεκρούς και 47.029 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, στο λουκέτο συμπεριλαμβάνονται και η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments