Ελλάδα

Άγιο Φως 2020: Πού και πώς θα μεταφερθεί στην χώρα φέτος [vid]

Άγιο Φως 2020: Πού και πώς θα μεταφερθεί στην χώρα φέτος [vid]
Άγιο Φως 2020: Το αεροσκάφος θα περιμένει στο αεροδρόμιο, και ένας εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο.

Άγιο Φως 2020: Όπως διευκρίνισε ο κ. Βλάσσης το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ, στο οποίο θα επιβαίνουν μόνον ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιμανδρίτηςΔαμιανός μαζί με έναν βοηθό του κι ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Το αεροσκάφος θα περιμένει στο αεροδρόμιο, και ένας εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο. Θα το πάρει ο Έξαρχος από τη σκάλα του αεροσκάφους και μαζί με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα το φέρουν στην Αθήνα.

«Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα περιμένω εγώ το Άγιο Φως, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων άλλων θεσμών, θα πραγματοποιηθεί μια λιτή τελετή, με ένα στρατιωτικό άγημα, και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να φτάσει στα περισσότερα σημεία της χώρας, χωρίς όμως να υπάρξουν ειδικές πτήσεις για τη μεταφορά του», επεσήμανε ο κ. Βλάσσης.

Η ιστορία του Αγίου Φωτός

Εδώ και χιλιάδες χρονιά κάθε Πάσχα, το Άγιο Φως βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα και μοιράζεται στους Χριστιανούς. Το θαύμα τελέστηκε για πρώτη φορά την ώρα που πραγματοποιήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου και λίγες ώρες πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής του Πάσχα, με πιο πιθανή ημερομηνία την 5η Απριλίου του 33 μ.χ. Φέτος η έλευση του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα θα γίνει αλλά η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Σε ενημέρωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτραπεί η κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός από τους κατά τόπους δήμους. «Υπαρκτός ο κίνδυνος εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του είπα να μην συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Άγιο Φως δεν παύει εδώ και χρόνια να απασχολεί όχι μόνο τους πιστούς αλλά και εκείνους που βλέπουν τη συγκεκριμένη τελετή με έναν πιο επιστημονικό τρόπο. Για κάποιους πρόκειται για ένα θαύμα για άλλους απλά για τη διαδικασία ενός τελετουργικού. Σύμφωνα με την wikipedia Άγιο Φως ή Φως της Αναστάσεως ονομάζεται η φλόγα («φως») η οποία συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού και μεταδίδεται από τον ιερέα στους πιστούς κατά την τελετή της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο. Η τέλεσή της αποτελεί προνόμιο του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων που επαναλαμβάνεται κάθε Μέγα Σάββατο μεσημέρι στη λειτουργία της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού. Την παρακολουθούν χριστιανοί από όλα τα δόγματα αλλά και αλλόθρησκοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments