Ελλάδα

Κορωνοϊός – Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα από την ιχνηλάτηση επαφών του 25χρονου

Κορωνοϊός – Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα από την ιχνηλάτηση επαφών του 25χρονου
Κορωνοϊός - Λάρισα: Τα κρούσματα ανεβαίνουν πλέον στα 30.

Κορωνοϊός – Λάρισα: Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μετά και την ιχνηλάτηση θετικού κρούσματος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Από το θετικό κρούσμα βρέθηκαν συνολικά 8 επαφές και μέχρι στιγμής έχουν δώσει δείγμα 6 από αυτές (ένα ήταν αρνητικό).

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα και για τα άλλα δύο άτομα. Τα κρούσματα ανεβαίνουν πλέον στα 30. Να σημειωθεί πως σε κατ’ οίκον καραντίνα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης βρίσκεται ο Ρομά που βρέθηκε στη Λάρισα από την Αθήνα.

Σε Κέντρο Αποκατάστασης οι 16 από τους 20 ασθενείς

Υπενθυμίζεται πως χθες μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κορωνοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από την συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, μετά από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

larisa2-1200x717

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε συνοικισμό των Ρομά στη Λάρισα. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα επιπλέον 200 τεστ που πραγματοποιήθηκαν, ενώ έκλεισαν οι λαϊκές αγορές σε όλη τη Θεσσαλία.

Σε καραντίνα τίθεται και η δομή προσφύγων «Κουτσόχερο» στη Λάρισα, καθώς διαπιστώθηκε πως ο Ρομά που έχει νοσήσει από κορωνοϊό στην περιοχή είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπούς που διαμένουν στη συγκεκριμένο κέντρο. Η συγκεκριμένη δομή φιλοξενεί 1.558 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments