Άποψη

Ευρώπη χωρίς ηγέτες

Ευρώπη χωρίς ηγέτες
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από τους πολίτες να μη πάνε διακοπές και ο Γιάννης Αντύπας σχολιάζει στο νέο του blog στο pagenews.gr την Ευρωπαϊκή Ένωση που λάμπει δια της απουσίας της από τις εξελίξεις στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Η κύρια Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέδειξε ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. Η ΕΕ είναι κομπάρσος στις διεθνείς εξελίξεις. Η ΕΕ είναι διχασμένη. Και τα μέλη της αφημένα το καθένα στην τύχη της. Η κύρια Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κοιτά από τις Βρυξέλλες τους πολίτες να δοκιμάζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει καμία περικοπή μισθών στους επιτρόπους, τους ευρωβουλευτές και τα στελέχη της γραφειοκρατίας, που απολαμβάνουν εξαιρετικών μισθών και παροχών.

Προσοχή: δεν είναι λαϊκισμός. Απλά, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λογικό «εγώ» (κατόπιν δικών τους αποφάσεων) να χάνω το 100% του εισοδήματός μου και να δικαιούμαι (ίσως, στην καλύτερη περίπτωση) ένα επίδομα και για αυτούς να είναι Δευτέρα; «Εγώ» παίρνω λιγότερα επειδή έκλεισε το μαγαζί που δούλευα. «Αυτοί» που «εγώ» δε θα έχω φόρους να δώσω, δε θα πρέπει να συμμετάσχουν λίγο στη χασούρα; Όχι για λόγους εντυπώσεων, αλλά για λόγους ουσίας. Γιατί οι χώρες από τις οποίες πληρώνονται έγιναν φτωχότερες. Ειλικρινά θέλω να υπογραμμίσω τη διαφορά.

Η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κοιτά από τις Βρυξέλλες τον Ορμπάν να κάνει ότι θέλει τον λαό της Ουγγαρίας και τη δημοκρατία της χώρας. Να αγνοεί επιδεικτικά τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τους πρόσφυγες. Και, το μόνο που βρήκε να κάνει η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τον κορωνοϊό είναι να καλέσει τους Ευρωπαίους να μην κανονίσουν διακοπές! Δηλαδή, έστειλε την κρίση στον επόμενο χειμώνα. Και χιλιάδες εργαζόμενους στα σπίτια τους.

Τι θέλει στα αλήθεια η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Να πάρει τα ξενοδοχεία του ευρωπαϊκού Νότου; Να τα δανείσουν οι βόρειες τράπεζες και να τα ελέγχουν; Αν αυτό θέλει, αυτό είναι εισβολή, δεν είναι συμμαχία. Πραγματικά νιώθω οργή για την κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Την οργή του εξαπατημένου ή του απατημένου συζύγου. Γιατί πραγματικά ένιωθα ερωτευμένος με την Ευρώπη. Πίστευα και πιστεύω πως είναι η λύση για πολλά προβλήματα, όχι δικά μας, του κόσμου ολόκληρου. Όχι, όμως αυτή η Ευρώπη. Όχι με αυτή την ηγεσία.

Η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έχει εκλεγεί από τους πολίτες της ΕΕ. Αλλά, οι ευρωβουλευτές είναι εκλεγμένοι από τους πολίτες της ΕΕ. Τι κάνουν; Γιατί δεν επαναστατούν; Για να μη χάσουν τα προνόμια της Ένωσης; Έτσι νόμιζαν και οι ευγενείς άλλων εποχών. Ένιωθαν προστατευμένοι μέχρι που τα πράγματα έφθασαν στις πόρτες τους. Και αυτά που φοβάμαι ότι έρχονται σε έναν κόσμο χωρίς σοβαρή ηγεσία και θεσμούς θα φθάσουν σε κάθε πόρτα. Φτωχών και πλούσιων. Βολεμένων και εκτεθειμένων στους ανέμους των καιρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments