Αθλητισμός

Ολυμπιακός Basket League: Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα

Ολυμπιακός Basket League: Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα
Ολυμπιακός Basket League: Με τις εξελίξεις λόγω κορωνοϊού να τρέχουν και στον αθλητισμό, υπάρχει σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στην Basket League.

Ολυμπιακός Basket League: Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να ολοκληρωθεί νωρίτερα η μπασκετική χρονιά λόγω του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα οι 14 ομάδες, που απαρτίζουν την Basket League, αποφάσισαν από κοινού να ολοκληρωθεί πρόωρα η φετινή αγωνιστική περίοδος. Το γεγονός αυτό ωστόσο, δημιουργεί αρκετά προβλήματα.

Κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με τα συμβόλαια των παικτών και με την ανάδειξη ή μη του πρωταθλητή.

Σημειώνεται, πως οι 14 ομάδες συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ πλέον όλοι περιμένουν την απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος καλείται να εγκρίνει ή να απορρίψει την απόφαση των συλλόγων. Όπως και να ΄χει, το δεδομένο είναι πως δεν πρόκειται να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Άρης.

Από εκεί και πέρα, οι ιθύνοντες του ΕΣΑΚΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να πραγματοποιηθεί με 12 ομάδες. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποσυρθούν ο Ιωνικός και ο Πανιώνιος, ενώ στον αέρα φαίνεται πως είναι και η συμμετοχή του Ήφαιστου Λήμνου.  Εφόσον κάτι τέτοιο επαληθευτεί, τότε ο Ολυμπιακός που περιμένει στην “γωνία”, θα μπορέσει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, καθώς θα είναι η μόνη ομάδα από την Α2 που μπορεί να πληρεί τις προϋποθέσεις.

Tι συνέβη στην τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων:

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα γήπεδα είναι κλειστά μέχρι το τέλος του Μαρτίου και ότι έχει πληροφόρηση για να υπάρξει παράταση στο «λουκέτο» για έναν ακόμη μήνα. Παράλληλα, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης στις ομάδες και εισηγήθηκε τη διακοπή του Πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας, προτείνοντας εν συνεχεία να μεταφερθεί σε όσα συνεπάγονται μίας τέτοιας απόφασης.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία βρίσκεται και στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα εξέφρασε την άποψη ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ζήτησε να υπάρχει ακριβής ενημέρωση σχετικά με το πώς θα αποφασιστεί η διακοπή και τι θα σημαίνει αυτό στην τελική κατάταξη και την επικύρωση της βαθμολογίας. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε εν συνεχεία πως η απόφαση σχετικά με τη διακοπή του Πρωταθλήματος πρέπει να παρθεί στην τρέχουσα τηλεδιάσκεψη και έπειτα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με την ΕΟΚ και την Πολιτεία ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα νομιμοποιεί τη διακοπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments