Ελλάδα

Ιερείς Χαρδαλιάς: «Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας»

Ιερείς Χαρδαλιάς: «Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας»
Ιερείς Χαρδαλιάς: Κατά των ιερέων που αψηφούν τις απαγορεύσεις για τη διασπορά του κορωνοϊού στράφηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Ιερείς Χαρδαλιάς: Στον ιερέα που κοινώνησε από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι, αλλά και στον Μητροπολίτη Κέρκυρας, που τέλεσε λειτουργία με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς στέλνοντας οργισμένο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε για τους ιερείς που αψήφησαν τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού:

“Η συντριπτική πλειοψηφία της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης, με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις. Οι λειτουργίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για όλη την εβδομάδα. Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία τήρησε τις απαγορεύσεις, εκτός από δύο εξαιρέσεις”.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους και ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι “φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου”.  Ακόμη πρόσθεσε ότι αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη.

Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα σήμερα – 2.145 συνολικά – 99 νεκροί

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 31 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.145. Οι νεκροί ανέρχονται σε 99. Παράλληλα, 73 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 17 γυναίκες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments