Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα σήμερα – 2.145 συνολικά – 99 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα σήμερα – 2.145 συνολικά – 99 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι 31, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 99. Συνολικά έχουν προσβληθεί από τον ιό 2.145 πολίτες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα κρούσματα και νεκρούς από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανακοίνωσαν οι αρχές. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 31 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.145 . Στο infographic που ακολουθεί απεικονίζονται τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δηλαδή οι  επιβεβαιωμένοι θάνατοι έφτασαν τους 99, τα νέα κρούσματα της ημέρας τα 31, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2.145.

O συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 99

Άλλος ένα θάνατος καταγράφηκε από τον ιό στη χώρα μας και αποτελεί τον 99 στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν άνδρα 76 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος συμπολίτης μας είχε πολλά πολλά υποκείμενα νοσήματα και δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή ανεβάζοντας και τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 99.

Παράλληλα, 73 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 17 γυναίκες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας στην σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, κατά την έναρξη της ομιλίας του έκανε αναφορά στις ΗΠΑ, λέγοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία και οι 50 πολιτείες έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συμπλήρωσε πως μετά από λοίμωξη οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας που θα κρατήσει ένα έτος με πιθανή μείωση μετά.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής»

Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα, δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα. Τις τελευταίες 48 ώρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας, με τον κύριο Τσιόδρα να στέλνει το μήνυμα πως: «Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευθούν, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό».

Επίσης ο κ.Τσιόδρας έδωσε συμβουλές για όσους νοσούν στο σπίτι, αλλά και για τις οικογένειές τους, πως θα πρέπει να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα. Εξέφρασε, παράλληλα, «βαθιά ευγνωμοσύνη που υπομείνατε, που υπομένετε, που υπομένουμε όλοι μαζί».

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις

Παράλληλα σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβληθούν αυτό το μήνα οι συντάξεις για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα:

  • ΙΚΑ, ΟΤΕ, τράπεζες: θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9 και στις 24 Απριλίου σε όσους το ΑΚΜΑ τελειώσει σε 0 2 4 6 8.
  • ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ: Θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου
  • ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ: Θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου

Κλειστές οι εκκλησίες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τόνισε πως αυτή δεν θα θυμίζει τίποτα από όλα όσα ξέραμε. Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην Κυριακή του Πάσχα, δήλωσε: «Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την Κυριακή του Πάσχα. Θα γιορτάσουμε όταν θα έχουμε βγει νικητές από αυτή τη μάχη. Είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις περιπτώσεις στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα και ξεκαθάρισε πως κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν πως δεν είναι περισσότεροι πιστοί από όλους τους άλλους. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως χθες Κυριακή έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στην Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προσοχή. «Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς», υπογράμμισε.

Πρόεδρος ΕΟΦ για κορωνοϊό: «Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει βγει το εμβόλιο»

Ο Δημήτρης Φιλίππου μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και τόνισε ότι: «το βασικότερο και το πιο απλό είναι η πρόληψη. Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν κατηγορίες φαρμάκων που δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο» και συνέχισε: «Είναι τα αντιικά φάρμακα και είναι και εκείνα που αναστέλλουν τις κακές επιδράσεις του ιού στον οργανισμό. Πολλοί θάνατοι οφείλονται όχι στην επίδραση του ιού, αλλά στη βλάβη που κάνει στον οργανισμό». Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 52η θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 43ης που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα. Είναι επίσης 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και την προηγούμενη Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments