Ελλάδα

Ιωάννινα κορωνοϊός: Θεία Λειτουργία σε ταράτσα με την παρουσία δεκάδων πιστών [pic]

Ιωάννινα κορωνοϊός: Θεία Λειτουργία σε ταράτσα με την παρουσία δεκάδων πιστών [pic]
Ιωάννινα κορωνοϊός: Τα περιστατικά απειθαρχίας ολοένα και πληθύνονται με τελευταίο να έρχεται από την πόλη των Ιωαννίνων, με παπά να πραγματοποιεί την Θεία Λειτουργία σε ταράτσα πολυκατοικίας με την παρουσία πιστών.

Ιωάννινα κορωνοϊός: Κόντρα στη θέση της κυβέρνησης αλλά και της Ιεράς Συνόδου φαίνεται πως τάσσονται ολοένα και περισσότεροι πιστοί. Ο φόβος για ακόμη περισσότερα περιστατικά συγκεντρώσεων σε ναούς κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας φουντώνει. Το παρακάτω περιστατικό ωστόσο δείχνει πως το φαινόμενο τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς η τελετή διεξήχθη εκτός ναού. Οι πιστοί όπως θα δείτε και από την φωτογραφία κοινώνησαν στην ταράτσα πολυκατοικίας, με παπά στα Ιωάννινα να πραγματοποιεί την τελετή μαζί με δεκάδες πιστούς.

Όπως γράφουν οι συνάδελφοι του Epirus News στάλθηκε από αναγνώστη, “με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για θρησκευτική τελετή που τελέστηκε παράνομα στα Ιωάννινα, σε ταράτσα κτιρίου και συνοδεύτηκε από μετάληψη πιστών”.

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στα περιστατικά στο Κουκάκι και την Κέρκυρα αλλά παρά τον καταιγισμό των αντιδράσεων, δεν είναι σαφές πότε και πού ακριβώς έγινε η λειτουργία και δεν υπάρχει επιβεβαίωση για το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί και να δοθούν απαντήσεις.

Καταδικάζει η Αρχιεπισκοπή

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπενθυμίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού» αναφέρει η Αρχιεπισκοπή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments