Άποψη

Μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω της Θείας Κοινωνίας;

Μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω της Θείας Κοινωνίας;
Τα μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν φέρει την κυβέρνηση απέναντι στους πιστούς που επιθυμούν να λάβουν την Θεία Κοινωνία. Ο Αντώνης Κρούστης γράφει στο pagenews.gr για το εάν μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Επειδή έχουν ακουστεί πολλά στο δημόσιο διάλογο για τον αν μεταδίδονται ασθένειες μέσω της Θείας Κοινωνίας αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο με πολύ απλά λόγια και μεγάλη ταπείνωση για να πληροφορηθούν την μεγάλη αντίφαση του θέματος, τόσο οι ακατήχητοι της πίστης μας όσο και οι επικριτές της, δεδομένου ότι η απαγόρευση αφορά μόνο τις συναθροίσεις και όχι τη συμμετοχή μας στο μυστήριο.

Δεδομένο πρώτον: Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ εικόνα Του. Τι σημαίνει αυτό; Ο άνθρωπος δεν πονούσε , δεν πεινούσε, δεν αρρώσταινε, δεν πέθαινε. Ήταν αθάνατος.

Δεδομένο δεύτερον: Ο Θεός είναι ελευθερία. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του Θεού ο άνθρωπος τα απολάμβανε σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας. Πολύ απλά ήταν ελεύθερος να μην τα δεχτεί. Όπως και έκανε. Έτσι από την πρώτη κιόλας απείθεια προς τον Δημιουργό Του, που δεν ήταν άλλη από την αλαζονεία του να γίνει αυτός ο θεός στη θέση του Θεού, εντάχθηκε στο «νόμο της φθοράς».

Εδώ έχουμε την πρώτη εξίσωση. Αμαρτία =θάνατος.

Δεδομένο τρίτον: Ο Θεός είναι αγάπη. Δεν θα μπορούσε ο Θεός της αγάπης να άφηνε τα δημιουργήματα Του να πεθαίνουν χωρίς να τους δώσει άλλη μια ευκαιρία να μετανοήσουν και να γίνουν έτσι όπως αρχικά τους δημιούργησε. Δηλ. Άφθαρτους.

Έτσι ο Θεός έγινε άνθρωπος για να σπάσει αυτήν την εξίσωση. Ο Αναμάρτητος πέθανε. Ανέλαβε όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας. Ήταν τόσες πολλές όσο και ο πόνος που βίωσε. Τις δικές μας αμαρτίες. Ναι αγαπητέ αδελφέ και τις δικές σου και τις δικές μου και όλων των ανθρώπων.

Σε τρεις μέρες όμως ο «νεκρός Ιησούς» Αναστήθηκε, υποσχόμενος σε όλους μας ότι και μεις θα αναστηθούμε δίνοντας μας την ευκαιρία να ζήσουμε στον παράδεισο που αρχικά έφτιαξε για μας. Πως όμως θα τον κερδίσουμε;

Μένοντας ενωμένοι μαζί Του. Αφού πρώτα σκύψουμε το κεφάλι μας κάτω από το πετραχήλι και εξομολογηθούμε τις δικές μας αλαζονείες, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να μετέχουμε στο μυστήριο της ζωής που δεν είναι άλλο από το μυστήριο της Θειας Κοινωνίας.

Εδώ έχουμε τη νέα εξίσωση. Μετάνοια = Αιώνια ζωή.

Ο Ιησούς Χριστός θεσμοθέτησε το μυστήριο της Θειας Κοινωνίας εις ανάμνηση της δικής Του θυσίας. Το ψωμί και το κρασί μετουσιώνεται ως δικό Του σώμα και αίμα. Όποιος το δεχτεί του μεταδίδεται η ζωή, η αφθαρσία , η αθανασία και πρέπει να μετέχουμε συχνά σ αυτήν μέχρι τη δική μας ανάσταση.

Η Θεία Κοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πίστης μας. Ίσως και για το λόγο αυτό να βάλλεται τόσο ύπουλα. Μάταια όμως. Όπως δεν αποδείχτηκε 2000 και πλέον χρόνια η μετάδοση ασθένειας από το Άγιο Δισκοπότηρο έτσι και τώρα δεν θα αποδειχτεί.

Όσο για τους ευλαβείς χριστιανούς, να κάνουν υπακοή στις αποφάσεις της εκκλησίας, να μην βάζουν σε λογισμό τους ολιγόπιστους, να έχουν υπομονή , να εμπιστεύονται και να αγαπούν τον Αναστημένο Χριστό που μας γνωρίζει πολύ καλά τον καθένα μας ξεχωριστά.

Καλή Ανάσταση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments