Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας με αυτοκίνητο: Σκέψεις για απαγόρευση ΙΧ την Ανάσταση και το Πάσχα

Απαγόρευση κυκλοφορίας με αυτοκίνητο: Σκέψεις για απαγόρευση ΙΧ την Ανάσταση και το Πάσχα
Απαγόρευση κυκλοφορίας με αυτοκίνητο: Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για την τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας, με την κυβέρνηση να θέτει επί τάπητος όλα της τα σχέδια, εκτός από ένα το οποίο θα καθοριστεί ανάλογα με τη στάση των Ελλήνων πολιτών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας με αυτοκίνητο: Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε να προειδοποιήσει τους Έλληνες πολίτες προκειμένου αυτή να μην χύσουν την «καρδάρα με το γάλα». Ο εγκλεισμός εδώ και τρεις εβδομάδες έχει αποδώσει τα μέγιστα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να είναι πλέον σε θέση να αντέξει την πανδημία. Ωστόσο αυτή η εβδομάδα που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη και αυτή που θα καθορίσει εν πολλοίς την ημερομηνία που τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα μειωθούν αισθητά και θα έρθει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κρισιμότητα των ημερών επιτάσσει στις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή εντείνοντας τις προσπάθειες της παρακολούθησης των Ελλήνων για την τήρηση των μέτρων.Τρία αστυνομικά επιχειρησιακά σχέδια εναντίον του κορωνοϊού και ανεύθυνων πολιτών θα εξελιχθούν κλιμακωτά την κρίσιμη, για τη διασπορά του ιού, Μεγάλη Εβδομάδα με αποκορύφωμα την Κυριακή του Πάσχα.

Το πρώτο σχέδιο είναι αυτό της ασφάλειας αγορών τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι, το δεύτερο για την αντιμετώπιση πιθανού «αντάρτικου» σε εκκλησίες τη Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή, με αφορμή τη Θεία Κοινωνία και την περιφορά του Επιταφίου, και το τρίτο σχέδιο είναι η επιχείρηση αποτροπής μετακινήσεων σε σπίτια και κατοικίες συγγενών και φίλων.

Μέτρα και στη Βαρβάκειο Αγορά

Υπάρχει ένας σχετικός προβληματισμός και ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο συνωστισμού στη Βαρβάκειο Αγορά, στα συνοικιακά κρεοπωλεία, στις λαϊκές αγορές και στα σούπερ μάρκετ εν όψει εορτών του Πάσχα. Γιατί ναι μεν οι πολίτες πειθαρχούν στο μεγαλύτερο ποσοστό και δεν θα ταξιδέψουν στην επαρχία, στις περιοχές καταγωγής τους, ωστόσο θα θελήσουν να έχουν μια πασχαλινή οσμή στο σπίτι και το τραπέζι τους και θα χρειαστούν σχετικές προμήθειες.

Στην Βαρβάκειο υπάρχει σχετικό σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία. Η είσοδος στην αγορά θα γίνεται ανά 10 πολίτες, από αυτήν της οδού Αρμοδίου, και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν τόσοι θα εισέρχονται, ενώ οι αστυνομικοί θα φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων έξω από την αγορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος η προμήθεια κρέατος από πολίτες ενδέχεται να γίνει περισσότερο ή τουλάχιστον να μειωθεί η κίνησή τους με τη διανομή κατ’ οίκον.

Έντονες θα είναι οι αστυνομικές περιπολίες σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ που θα αφορούν την τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους πολίτες οι οποίοι ενδέχεται να συνωστιστούν έξω από αυτά, αλλά και την αποτροπή ενδεχόμενων ληστρικών επιδρομών εξαιτίας της συσσώρευσης σημαντικών χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισαν σε όλους τους τόνους πως «δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης (από τις 8 το Μεγάλο Σάββατο, που κλείνουν τα καταστήματα) και ανήμερα το Πάσχα. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πως θα συμπεριφερθεί ο κόσμος αυτές τις ημέρες. Αν υπάρξουν πάλι άσκοπες μετακινήσεις τότε και αυτό το ακραίο μέτρο θα είναι πάνω στο τραπέζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments