Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή μια 96χρονη – 101 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή μια 96χρονη – 101 οι νεκροί στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Έχασε τη μάχη μια 96χρονη και έγινε o 101ος θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 101 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε γυναίκα 96 ετών που νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα έχουν φτάσει τις 2.145.

Θυμίζουμε ότι τη Μεγάλη δευτέρα έχασε τη ζωή του ένας 84χρονος στο νοσοκομείο “Αττικόν”.  Νωρίτερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην ημερήσια ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας είπε πως υπάρχουν 31 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πια σε 2.145 και το 56% εξ αυτών να είναι άνδρες.

«Το τελευταίο 48ωρο ξέφυγε κάτι, η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ανέφερε πως 73 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.

Π.Ο.Υ. – Κορωνοϊός: Έκκληση για αργή άρση των μέτρων απαγόρευσης

«Με άλλα λόγια, η πτώση είναι πολύ πιο αργή από την άνοδο», είπε, τονίζοντας πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να αρθούν σταδιακά και πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως. «Τα μέτρα ελέγχου μπορεί μόνο να αρθούν αν τηρούνται τα σωστά μέτρα δημόσιας υγείας, όπως μια σημαντική δυνατότητα για ιχνηλάτηση επαφών», πρόσθεσε. Όπως υπογράμμισε, η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση της Covid-19, που έχει σκότωσει σχεδόν 115.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης της Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», σημείωσε. Από την πλευρά του ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού, τόνισε πως οι αρχικές ενδείξεις σταθεροποίησης δεν σημαίνουν ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού τελείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments