Ελλάδα

Λάρισα κορωνοϊός κρούσματα: Ακόμη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών της 18χρονης Ρομά

Λάρισα κορωνοϊός κρούσματα: Ακόμη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών της 18χρονης Ρομά
Λάρισα κορωνοϊός κρούσματα: Δύο νέα κρούσματα επιβεβαιωθηκαν από την ιχνηλάτηση των επαφών της 18χρονης Ρομά στη Λάρισα. Και τα δύο προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας.

Λάρισα κορωνοϊός κρούσματα: Δύο νέα κρούσματα έδωσε η ιχνηλάτηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο στενό περιβάλλον της 18χρονης Ρομά από την Νέα Σμύρνη. Έτσι, τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό ανέρχονται πλέον σε 35. Εν τω μεταξύ έγινε ιχνηλάτηση και στο καμπ του Κουτσόχερου. Στα 7 δείγματα που πάρθηκαν δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Επίσης, σήμερα εξετάστηκαν και άλλα 49 δείγματα από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα οποία είναι αρνητικά στον ιό. Αύριο θα γίνει η μαζική δειγματοληψία σε όλους τους οικισμούς Ρομά της Θεσσαλίας. Η εικόνα που θα δώσουν αυτά τα αποτελέσματα θα καθορίσει και τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται, ότι χτες έγινε γνωστό πως βρέθηκε ένα θετικό στον κορωνοϊό δείγμα από τα 52 που ελέγθησαν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κρούσμα αφορά 18χρονη Ρομά που είναι ιχνηλάτηση από την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύζυγός της είναι επίσης θετικός στο ιό και για το λόγο αυτό έγινε η λήψη δείγματος. Η γυναίκα έχει ελαφρά συμπτώματα και θα παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ελλάδα: 25 νέα κρούσματα σήμερα – 2.170 συνολικά – 101 νεκροί

Σήμερα, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρης Τσίοδρας, ανακοίνωσε 25 νέα κρούσματα για τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.170. Επίσης, οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι έφτασαν τους 101. 

Παράλληλα, 76 άτομα είναι διασωληνωμένα σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Από τους ασθενείς οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ακόμη, 27 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 869 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,2% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments