Διεθνή

Κορωνοϊός Σουηδία: Ξεπέρασαν το φράγμα των 1.000 νεκρών – Στα 11.445 τα κρούσματα

Κορωνοϊός Σουηδία: Ξεπέρασαν το φράγμα των 1.000 νεκρών – Στα 11.445 τα κρούσματα
Κορωνοϊός Σουηδία: Αν και στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1.000 θάνατοι από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 11.445, η Σουηδία ακολουθεί ένα πιο ευέλικτο μοντέλο μέτρων σε σχέση με άλλες χώρες.

Κορωνοϊός Σουηδία: Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι στη Σουηδία έχουν χάσει τη ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό, ενώ ο απολογισμός  έφτασε πλέον τους 1.033 νεκρούς και τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί επίσημα στη σκανδιναβική χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχονται στα 11.445.

Καταγράφηκε αύξηση 114 νεκρών και 497 κρουσμάτων σε μία μόλις ημέρα

Ενώ τόσο οι νεκροί όσο και τα κρούσματα του κορωνοιού έχουν ανοδική τάση, αξίζει να επισημανθεί ότι η  Σουηδία έχει υιοθετήσει πιο ευέλικτα μέτρα σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για να περιορίσει τη διασπορά του ιού, καθώς ακολουθεί το μοτίβο της «ανοσίας της αγέλης». Θεωρεί λοιπόν ότι το μέτρο της καραντίνας είναι αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου. Έτσι σύμφωνα με τη στρατηγική της Σουηδίας, πιστεύουν ότι ο ιός ναι μεν θα εξαπλωθεί, αλλά με ρυθμούς που θα επιτρέψουν στο εθνικό σύστημα υγείας και στους πολίτες να ανταπεξέλθουν. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ακόμη ανοιχτά, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments