Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: 125 θύματα – 4.801 νοσούντες σε 24 ώρες

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: 125 θύματα – 4.801 νοσούντες σε 24 ώρες
Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: Ακόμη 125 Τούρκοι πολίτες έφυγαν από τη ζωή λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: Η Τουρκία συνεχίζει να μετρά νεκρούς και κρούσματα κορωνοϊού καθώς ακόμη 125 άνθρωποι κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε 1.643, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κόκα.

Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυξήθηκαν κατά 4.801, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 74.193. Συνολικά 7.089 άνθρωποι έχουν αναρρώσει μέχρι στιγμής και ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθε σε 40.427, δήλωσε ο υπουργός.

Μια γιαγιά 107 χρονών νίκησε τον κορωνοϊο:

Στα καλά νέα από τη γειτονική χώρα, μια γυναίκα 107 χρονών από την Τουρκία νίκησε τον ιό κι έγινε η δεύτερη στον κόσμο τέτοιας ηλικίας που ξεπερνάει τη νόσο. Η Χαβαχά Καραντενίζ είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη πριν από μία εβδομάδα με υψηλό πυρετό και βήχα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται, πως η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ενέκρινε, την Τρίτη, νόμο ο οποίος επιτρέπει την αποφυλάκιση δεκάδων χιλιάδων κρατουμένων ως μέτρο προστασίας στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19. Σε ανάρτηση στο Twitter, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ανέφερε το εξής: «Το σχέδιο έχει γίνει νόμος μετά την αποδοχή του».

Η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων επέκριναν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το σχέδιο καθώς σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι κρατούμενοι υπό τον αμφιλεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο. Οι ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων καταδίκασαν -επίσης- τον αποκλεισμό ατόμων, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, πολιτικών και δικηγόρων που είναι προφυλακισμένοι.

Ο Άντριου Γκάρνερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε στο AFP: «Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή επειδή άσκησαν τα δικαιώματά τους και δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, αποκλείονται επειδή η κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους πολύ ευέλικτους και υπερβολικά ευρείς και ασαφείς νόμους περί αντιτρομοκρατίας». Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), υποστηρίχθηκε ότι περίπου 45.000 άνθρωποι θα αποφυλακιστούν και ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει σε 90.000, συμπεριλαμβάνοντας και εκείνους που θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments