Ελλάδα

Πάσχα 2020 εκκλησίες: Απίστευτες εικόνες – Εντάσεις, πιστοί συρρέουν σε ναούς – Προσαγωγές ιερέων

Πάσχα 2020 εκκλησίες: Απίστευτες εικόνες – Εντάσεις, πιστοί συρρέουν σε ναούς – Προσαγωγές ιερέων
Πάσχα 2020 εκκλησίες: Oι συστάσεις των ειδικών, οι εκκλήσεις της κυβέρνησης, οι υπουργικές αποφάσεις τα πρόστιμα και οι κυρώσεις δεν θορύβησαν αρκετούς πιστούς σε πολλά μέρη της Ελλάδας που επισκέφθηκαν τους ναούς σήμερα Μεγάλη Παρασκευή.

Πάσχα 2020 εκκλησίες: Τι και εάν η απαγόρευση ήταν ρητή και ξεκάθαρη από την κυβέρνηση, τι και εάν ο φονικός ιός παραμονεύει, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν άνθρωποι έξω από εκκλησίες, ενώ παρατηρήθηκε ανεξέλεγκτη κοσμοσυρροή του κόσμου με απίστευτες εικόνες ανθρώπων να συρρέουν σε εκκλησίες. Eιδικότερα, πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Γουδί, ο οποίος έμεινε ανοικτός στο κοινό. Πολίτες λοιπόν προσκυνούσαν τον Επιτάφιο, ενώ στην πόρτα της εκκλησίας υπήρχαν δυο άτομα που ήλεγχαν την είσοδο των πιστών. «Ένας μπαίνει, ένας βγαίνει» έλεγαν, πως και καλά δεν ήθελαν να προκληθεί συνωστισμός. Αν δεν ήθελαν να κινδυνεύσει κανείς, δεν θα άνοιγαν την εκκλησία, βέβαια.

Δείτε εικόνες του sputniknews.gr

 

Θεσσαλονίκη: Απίστευτες εικόνες σε εκκλησίες

Εικόνες απίστευτες και στην Θεσσαλονίκη. Στον προαύλιο χώρο πολλών εκκλησιών στη συμπρωτεύουσα μαζεύτηκαν πιστοί για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί πως οι Ιεροί Ναοί θα είναι κλειστοί έως τις 28/04 αψηφώντας κάθε απόφαση και έκκληση της Πολιτείας. Παράλληλα σύμφωνα με φωτογραφίες του GRTimes.gr, πλήθος κόσμου τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να μπουν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες έως το βράδυ και σίγουρα και καθ’ ΄/ολη τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου (18.04.2020).

Προσαγωγή ιερέα στο Πικέρμι επειδή άνοιξε τον ναό

Δεν έλειψαν και περιπτώσεις όπου ιερείς άνοιξαν οι ίδιοι τους ναούς για τους πιστούς και παρενέβη η αστυνομία. Περιπολικό κλήθηκε στις 15:30 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (17.04.2020) στο Πικέρμι μετά από καταγγελίες ότι ιερέας άνοιξε τις πόρτες εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πάτερ της ενορίας, όπως φαίνεται, άνοιξε για λίγο τον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο κάποιοι πιστοί. Όπως λένε οι ίδιες πηγές, οι πιστοί ήταν ελάχιστοι, και έμπαιναν ένας – ένας, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Παρέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκε και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα

Σμφωνα με καταγγελία, ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία, άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί προσήλθαν στο εσωτερικό του για να προσευχηθούν. Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία έδιωξε τους όσους πιστούς υπήρχαν στην εκκλησία και προσήγαγε τον ιερέα, στον οποίο γίνανε απλές συστάσεις.

Κοζάνη: Aρχιμανδίτης άφησε τους πιστούς να μπουν

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από την Κοζάνη έσπευσαν στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου για να εφαρμόσουν την απόφαση που προβλέπει πως οι ιεροί ναοί πρέπει να παραμένουν κλειστοί για τους πιστούς. Ένταση  λοιπόν σημειώθηκε και στην Κοζάνη όπου επιτράπηκε σε πιστούς να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο παρά την απαγόρευση, ενώ παρέβη άμεσα η αστυνομία. Παράλληλα οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε σχετικές συστάσεις προς τον αρχιμανδρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

18.11.2025 | 23:30

«Τουρισμός για Όλους 2025»: Πώς να κερδίσετε διακοπές από τα αδιάθετα ποσά-Διαδικασία ενεργοποίησης

18.11.2025 | 23:05

«Άφωνη η Μέρκελ με το δημοψήφισμα»: Νέο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα

18.11.2025 | 22:41

Τσιάρας: Ισχυρή ελληνική παρέμβαση για τη νέα ΚΑΠ και κρίσιμες ευρωπαϊκές πολιτικές

18.11.2025 | 22:25

Greece Reinvents Tourism: Sustainable Growth, Year-Round Travel, and Cultural Heritage in Focus

18.11.2025 | 22:07

Στέλιος Πέτσας: Η Ελλάδα ισχυροποιείται γεωπολιτικά και ενεργειακά με ξεκάθαρη στρατηγική [pics]

18.11.2025 | 22:00

Η Ευρώπη σε προεκλογικό πυρετό για την ΕΚΤ: Η μάχη Ισπανίας–Γερμανίας και ο άγνωστος Χ της διαδοχής Λαγκάρντ

18.11.2025 | 21:36

Η Σαουδική Αραβία επενδύει 1 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ – Νέα εποχή στρατηγικής και τεχνολογικής συνεργασίας

18.11.2025 | 21:16

Met Gala 2026: Το «Costume Art» βάζει το σώμα και την ενδυμασία στο επίκεντρο

18.11.2025 | 21:06

Παρά Πέντε: Οι αγαπημένοι ήρωες που δεν θα γυρίσουν – Τα πρόσωπα που “έφυγαν” πριν το επετειακό επεισόδιο

17.11.2025 | 22:57

Η Οικονομάκου με τον Τσερέλα και τα παιδιά της στο Μιλάνο – «Με τους αγαπημένους μου μικρούς συνταξιδιώτες»

17.11.2025 | 20:03

Μαρτίκας για το κύκλωμα που τον εξαπάτησε: Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας, με έσωσαν η Βρισηίδα και η αδερφή μου

17.11.2025 | 12:28

Ράνια Καρατζαφέρη: Είναι η δημοσιογράφος που συνελήφθη για επεισόδιο με αστυνομικούς:«Έχασα την ψυχραιμία μου»

17.11.2025 | 11:15

Εβελίνα Σκίτσκο: Η πρώην παίκτρια του GNTM διαγνώστηκε με καρκίνο

16.11.2025 | 22:55

Βρισηίδα Ανδριώτου: Η influencer βρέθηκε στο στόχαστρο κυκλώματος - Τα 40.000€ που "έκαναν φτερά"

16.11.2025 | 22:33

Σταμάτης Κρανουνάκης: «Τον έχω φάει τον Θεό μου, τον έχω καταπιεί, είναι μέσα μου»

16.11.2025 | 17:29

Έλενα Χριστοπούλου: «Ένιωθα σαν κουνέλι, όταν είχα την πρώτη σφαίρα στο χέρι μου και έτρεχε το αίμα μέχρι κάτω»

18.11.2025 | 20:53

Φιντάν για Δυτική Θράκη και Κυπριακό: «Προστασία δικαιωμάτων και νέα εποχή στις σχέσεις με ΕΕ»

18.11.2025 | 19:03

Πολεμικά drones στην Ελλάδα: Η ουκρανική τεχνολογία που «ταράζει» την Τουρκία

18.11.2025 | 14:30

Στο επίκεντρο η Ζαπορίζια: Η «στρατηγική υποχώρηση» των Ουκρανών και το ρευστό μέτωπο του νότου

18.11.2025 | 12:19

Ο Δούναβης σε συναγερμό: Τουρκικό δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από ρωσικά drones – φωτιά και κίνδυνος έκρηξης

18.11.2025 | 10:00

Ο Τραμπ “παίζει σκάκι” με την πυρηνική Ρωσία – Η Μόσχα εκτός ελέγχου

17.11.2025 | 22:00

Υψώνεται η γαλανόλευκη: Η τέταρτη φρεγάτα FDI HN «Θεμιστοκλής» έτοιμη για το Πολεμικό Ναυτικό

17.11.2025 | 14:06

EΕ και NATO προειδοποιούν: Η Ρωσία μπορεί να δοκιμάσει κράτος μέλος έως το 2030

17.11.2025 | 09:21

Ο «κάθετος διάδρομος» που ενώνει Αθήνα–Ουάσιγκτον και φέρνει ραντεβού Μητσοτάκη–Τραμπ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την έκδοση πλαστικής Κάρτας Αναπηρίας - Δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ

Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, συμπληρώνοντας τις δύο ήδη διαθέσιμες μορφές της , την εκτυπώσιμη και την ψηφιακή μέσω Gov.gr Wallet.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την έκδοση πλαστικής Κάρτας Αναπηρίας – Δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ

Νέος Κόσμος: Τέσσερις συλλήψεις για τον θάνατο του 58χρονου οδηγού – Του χτυπούσαν το κεφάλι στο τιμόνι

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πατέρας ενός εκ των υπόπτων καθώς όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του για έρευνα προσπάθησε να κρύψει το μηχανάκι του γιου του - «Μιλάμε για ξύλο όχι αστεία»

Νέος Κόσμος: Τέσσερις συλλήψεις για τον θάνατο του 58χρονου οδηγού – Του χτυπούσαν το κεφάλι στο τιμόνι

Μυστήριο στον Νέο Κόσμο: Προσαγωγές για τον θάνατο 58χρονου – Ερευνάται πιθανή εμπλοκή

Δύο άτομα έχουν προσαχθεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών

Μυστήριο στον Νέο Κόσμο: Προσαγωγές για τον θάνατο 58χρονου – Ερευνάται πιθανή εμπλοκή

Πολυτεχνείο 2025: Χιλιάδες στους δρόμους – Η μεγαλύτερη πορεία μετά από χρόνια

Με μία από τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο 2025: Χιλιάδες στους δρόμους – Η μεγαλύτερη πορεία μετά από χρόνια

Καιρός: Από σήμερα ισχυρές καταιγίδες και βροχές με διάρκεια - Ανησυχίες για πλημμυρικά φαινόμενα

Πού αναμένονται τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα - Έρχεται σκόνη από την Αφρική

Καιρός: Από σήμερα ισχυρές καταιγίδες και βροχές με διάρκεια – Ανησυχίες για πλημμυρικά φαινόμενα

Σεισμός ανοιχτά της Σκύρου – Αισθητός στην Αττική

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 29 χιλιόμετρα ανοιχτά της Σκύρου και 40 χιλιόμετρα από την Κύμη. 

Σεισμός τώρα: Ανοιχτά της Σκύρου – Αισθητός στην Αττική

Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα - Πάνω από 15.000 οι διαδηλωτές

Κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα – Πάνω από 15.000 οι διαδηλωτές

Ελεύθερος ο γιος του “Κούνελου” για τη βόμβα στα Βορίζια – “Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να μπλεχτεί”

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί μέρες για την προφυλάκισή του ή όχι

Ελεύθερος ο γιος του “Κούνελου” για τη βόμβα στα Βορίζια – “Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να μπλεχτεί”