Ελλάδα

Εκκλησίες κορωνοϊός: Κλειστές μέχρι τέλος Απριλίου

Εκκλησίες κορωνοϊός: Κλειστές μέχρι τέλος Απριλίου
Εκκλησίες κορωνοϊός: Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι και τις 28 Απριλίου οι εκκλησίες όλης της χώρας προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Εκκλησίες κορωνοϊός: Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας στις 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας. Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Νίκος Χαρδαλιάς: Κλειστά τα κοιμητήρια την Μεγάλη Παρασκευή

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τις προηγούμενες ημέρες υπενθύμισε ότι τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους τόπους λατρείας, οπότε παραμένουν κλειστά. Διευκρίνισε, δε, ότι θα είναι κλειστά και τη Μεγάλη Παρασκευή. «Όσο δύσκολο κι αν είναι, τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά. Ας προσευχηθούμε από τα σπίτια μας αυτές τις ημέρες», τόνισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας και κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα». Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε περαιτέρω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments