Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: 585 νεκροί σε μία μέρα – Ανεβαίνουν και πάλι τα νούμερα

Ισπανία κορωνοϊός: 585 νεκροί σε μία μέρα – Ανεβαίνουν και πάλι τα νούμερα
Ισπανία κορωνοϊός: Ανησυχία δημιουργεί στην επιστημονική κοινότητα της Ισπανίας ο σημερινός απολογισμός των θυμάτων από την πανδημία, καθώς το σύνολο αυξήθηκε σε σχέση με τα χθεσινά νούμερα.

Ισπανία κορωνοϊός: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε στα 188.068 σήμερα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των υγειονομικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Φερνάντο Σιμόν, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Πρόκειται για 5.252 νέα περιστατικά μόλυνσης, μεταξύ της χθεσινής και της σημερινής ημέρας, καταγράφοντας αύξηση 2,9%.

Αρχικά, οι αρχές δεν έδωσαν στην δημοσιότητα τον αριθμό των νεκρών, αλλά αρκέστηκαν να αναφέρουν πως το ποσοστό θνητότητας παραμένει στο 10,5%. Όπως ανέφεραν, ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα διαδικασία ενοποίησης των κριτηρίων για τον ορισμό των θανάτων από COVID-19 μεταξύ των ισπανικών αυτονομιών, καθώς δεν λάμβαναν υπ’ όψιν τις ίδιες παραμέτρους.

Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων το τελευταίο 24ωρο ανήλθε σε 585 και ο συνολικός σε 19.478. Χθες είχαν ανακοινωθεί 19,130 συνολικά θάνατοι. Όπως ανέφερε ο Σιμόν, η αναντιστοιχία αυτή οφείλεται σε ασυμφωνία των αριθμών που παρείχε μία αυτόνομη κοινότητα, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση το τελευταίο 24ωρο, καθώς χθες είχαν σημειωθεί 551. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το σχέδιο για την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της επιστροφής στην κανονικότητα. Αυτό είναι βέβαιο πως θα γίνει κλιμακωτά όπως και στις υπόλοιπες χώρες, ωστόσο οι Ισπανοί δείχνουν να βιάζονται να προλάβουν το τρένο της οικονομίας την ίδια ώρα που ακόμη μετρούν καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments