Video

Μ.Παρασκευή: Η εκκλησία Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων άνοιξε για προσκύνημα [vid]

Μ.Παρασκευή: Η εκκλησία Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων άνοιξε για προσκύνημα [vid]
Μ.Παρασκευή: Πιστοί σχημάτισαν ουρές στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας προκειμένου να εισέλθουν σε αυτόν και να προσκυνήσουν τον εσταυρωμένο.

Μ.Παρασκευή: Τα κρούσματα απειθαρχίας στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίζονται. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς καθημερινά επαναλαμβάνει πως οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να τηρούν μέχρι κεραίας τα μέτρα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην κανονικότητα και να ξεπεράσει πλήρως την πανδημία.

Αντ’ αυτού δεν είναι λίγοι αυτοί που δείχνουν να μην συμμορφώνονται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις εκκλησιών πράττουν αντίθετα με τις αποφάσεις να μην δέχονται το κοινό. Σήμερα η εικόνα στον ναό του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους περιγράφει του λόγου το αληθές.

Οι πιστοί πριν από λίγη ώρα σχημάτισαν ουρά έξω από τον ναό περιμένοντας ένας ένας τη σειρά του προκειμένου να εισέλθουν στον χώρο και να προσκυνήσουν τον εσταυρωμένο. Στην είσοδο βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποίοι «ήλεγχαν» την είσοδο των πιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «ένας μπαίνει, ένας βγαίνει», ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Η έξοδος από τον Ιερό Ναό γινόταν στη συνέχεια από την πλαϊνή είσοδο. Στο εσωτερικό, οι πιστοί άναψαν κεριά, προσκύνησαν και φίλησαν τις εικόνες αλλά και τον Επιτάφιο. Παρών ήταν και ιερέας. Λίγο αργότερα, πάντως, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε.

Άνοιξε η Εκκλησία του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων (Γουδή) – Πιστοί προσκύνησαν τον επιτάφιο

Πιστοί προσκύνησαν τον επιτάφιο στην Εκκλησία του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων (Γουδή) https://sptnkne.ws/Cd7z

Gepostet von Sputnik Ελλάδα am Freitag, 17. April 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments