Ελλάδα

Άγιος Φως LIVE: Ζωντανά η άφιξη και μεταφορά στον Πανάγιο Τάφο της Πλάκας

Άγιος Φως LIVE: Ζωντανά η άφιξη και μεταφορά στον Πανάγιο Τάφο της Πλάκας
Άγιος Φως LIVE: Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα μέσω ειδικής πτήσης της Aegean.

Άγιος Φως LIVE: Στη χώρα μας έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα μέσω ειδικής πτήσης της Aegean. Ωστόσο, φέτος, λόγω κορωνοϊόυ, η υποδοχή ήταν λιτή ενώ δεν θα διανεμηθεί στις ενορίες της χώρας. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την υποδοχή του βρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, όπου και θα φυλαχθεί.

Δείτε live την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός:

Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων» υπάρχει κάλεσμα προς τους πιστούς να βγουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα μπαλκόνια τους και να ψάλουν το Χριστός Ανέστη.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 13:30 πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα. Τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, σε κλίμα κατάνυξης έγινε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ. Το pagenews.gr ήταν εκεί και σε σας μεταφέρει αποκλειστικό βίντεο, στο οποίο διακρίνονται πιστοί, μεταξύ των οποίων πολλοί Έλληνες, να περιμένουν υπομονετικά να λάβουν το Φως έξω από το Πατριαρχείο.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να φτάσει στην Ελλάδα:

  • Αεροσκάφος της Aegean αναχώρησε για το Ισραήλ. Σε αυτό επέβαινε μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.
  • Δεν κατέβηκαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Έλαβαν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που το έφερε απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.
  • Το αεροσκάφος επέστρεψε από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Το Άγιο Φως υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
  • Έγινε μία λιτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.
  • Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

«Για εμάς αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό, δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments