Διεθνή

Έλληνες πιστοί στα Ιεροσόλυμα παίρνουν το Άγιο Φως

Έλληνες πιστοί στα Ιεροσόλυμα παίρνουν το Άγιο Φως
Ιεροσόλυμα Άγιο Φως: Τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ.

Ιεροσόλυμα Άγιο Φως: Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον ιερό ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, η τελετή αφής του Αγίου Φωτός. Το pagenews.gr ήταν εκεί και σε σας μεταφέρει δύο αποκλειστικά βίντεο. Στο ένα διακρίνονται πιστοί, μεταξύ των οποίων πολλοί Έλληνες, να περιμένουν υπομονετικά να λάβουν το Φως έξω από το Πατριαρχείο. Στο άλλο βίντεο φαίνεται που παίρνουν το Άγιο Φως.

Σημειώνεται, πως για πρώτη φορά δεν κατάφεραν να βρεθούν μέσα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος είχε σφραγιστεί για τον κόσμο λόγω του φονικού ιού.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να έρθει στην Ελλάδα:

  • Αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει για το Ισραήλ. Σε αυτό θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.
  • Δεν θα κατεβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.
  • Το αεροσκάφος θα επιστρέψει από το Τελ Αβιβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Το Άγιο Φως θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
  • Θα γίνει μια λυτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.
  • Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments