Διεθνή

Ιταλία κρούσματα νεκροί σήμερα: 482 θύματα – 3.491 νοσούντες σε 24 ώρες

Ιταλία κρούσματα νεκροί σήμερα: 482 θύματα – 3.491 νοσούντες σε 24 ώρες
Ιταλία κρούσματα νεκροί σήμερα: Ακόμη 482 Ιταλοί πολίτες προστίθενται στον τραγικό απολογισμό των νεκρών από κορωνοϊό στη γειτονική χώρα.

Ιταλία κρούσματα νεκροί σήμερα: Συνεχίζεται για ακόμη μαι ημέρα ο τραγικός απολογισμός από την πανδημία κορωνοϊού στην Ιταλία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των ιταλικών αρχών, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 482 άνθρωποι, ενώ καταγράφηκαν 3.491 νέα κρούσματα.

Συνολικά, επομένως, η Ιταλία μετράει προς το παρόν 23.227 νεκρούς και 175.925 κρούσματα.

Στα καλά νέα, 2.200 επιπλέον ασθενείς αποθεραπεύτηκαν από τον ιό το Σάββατο σε σχέση με την Παρασκευή. Ταυτόχρονα, μειώνεται η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας με 779 εξιτήρια από τους κοινούς θαλάμους νοσηλείας και 79 εξόδους από τις ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή, οι θετικοί στον ιό που παραμένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα ξεπερνούν τους 80.000 (80.031).

Από την άλλη, στα ίδια, περίπου επίπεδα, κινήθηκε ο αριθμός των νέων μολύνσεων, καθώς αυτές ανήλθαν σε 3.491 το τελευταίο 24ωρο (χθες ήταν 3.493). Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 65.381 και οι νεκροί 12.050. Στην Εμίλια Ρομάνα τα κρούσματα είναι 22.184, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.965. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 15.692, με 1.059 νεκρούς.

Έρευνα για «σφαγή» ηλικιωμένων σε γηροκομείο με 190 νεκρούς:

Στο μικροσκόπιο των ιταλικών αρχών έχει μπει το μεγαλύτερο γηροκομείο στην Ιταλία στο οποίο 190 άνθρωποι πέθαναν μετά την αρχή της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κατάσταση στο Pio Albergo Trivulzio όπως είναι το όνομα του γηροκομείου που βρίσκεται στο Μιλάνο αποκαλείται ήδη από ιταλικά μέσα ενημέρωσης ως χώρος «σφαγής» ηλικιωμένων. Οι εισαγγελείς ερευνούν καταγγελίες εργαζομένων σύμφωνα με τις οποίες η διεύθυνση του γηροκομείου απαγόρευε σε γιατρούς και νοσηλευτές να φοράνε προστατευτικές μάσκες για να μην τρομοκρατούν τους ηλικιωμένους.

Από την πλευρά της η διοίκηση του γηροκομείου αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι απλά δεν είχε στη διάθεσή της αρκετά τεστ για τους περίπου 1.000 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στους χώρους του. Αυτό που αναζητούν οι εισαγγελείς στη διάθεση των οποίων βρίσκονται τα αρχεία του γηροκομείου, είναι αν υπήρξε αμέλεια που οδήγησε στην εξάπλωση του κορωνοϊού και στον θάνατο των ηλικιωμένων.

Απαντήσεις ζητούν και οι συγγενείς των ηλικιωμένων συγκεντρώνοντας παράλληλα μαρτυρίες για να «ενισχύσουν» την έρευνα των εισαγγελέων. Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τον έλεγχο σε όλα τα γηροκομεία της επαρχίας φοβούμενος ότι υποκαταγράφεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments