Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα κρούσματα σήμερα – 113 συνολικά οι θάνατοι [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα κρούσματα σήμερα – 113 συνολικά οι θάνατοι [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 113 ανέρχονται οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας. Στα 2.235 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σταθερά εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χθεσινή γραπτή ενημέρωση από το υπουργείο υγείας και τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσίοδρα, 11 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μέχρι και το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.235. Στο infographic που ακολουθεί απεικονίζονται τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δηλαδή οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι (μέχρι χθες στις 18:00), τα 11 νέα κρούσματα και τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2.235.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.

  • Από το συνολικό αριθμό, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
  • 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών
  • 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες
  • Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω
  • 39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
  • 2 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.

Στους 113 οι συμπολίτες μας που έχουν έχουν φύγει από τη ζωή ηττημένοι από τον φονικό ιό.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 68χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενο νόσημα. Τις προηγούμενες ώρες, άλλοι δύο πολίτες έπεσαν θύματα του κορωνοϊού. Ένας άνδρας 65 ετών κατέληξε στις 4:40 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στο ΑΧΕΠΑ και ένας 91χρονος κατέληξε στο Σωτηρία. Και οι δύο υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα. Ειδικότερα, ο 65χρονος υπέφερε από υπέρταση και ο 91χρονος από καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιοπάθεια.

Σημειώνεται, πως χθες ο αριθμός των νεκρών ήταν στους 110. Ένας 63χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο Θριάσιο νοσοκομείο, ο οποίος έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου είχε καταλήξει σε ηλικία 76 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της Βιοϊατρικής, Ευάγγελος Σπανός, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» χτυπημένος από κορωνοϊό. Ο Ευάγγελος Σπανός είχε υποκείμενο νόσημα καθώς έπασχε από αρτηριακή υπέρταση και νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Οι γιατροί είχαν κάνει πολλές φορές προσπάθεια να τον αποσωληνωνόσουν χωρίς όμως επιτυχία.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα:

Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της νόσου πήρε την απόφαση τις ημέρες του Πάσχα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όσους πολίτες κινούνται είτε με τα μέσα είτε με τα δικά τους οχήματα. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα για τυχόν παραβάσεις και άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα σκοπός είναι να εντοπιστούν – εάν προκύψουν- μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας.

Τι ισχύει από τις 18 ως και τις 20 Απριλίου:

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην σχετική ΚΥΑ, για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, στα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19» (Β’ 986), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, επιβάλλονται με απλή πράξη των αρμόδιων αρχών, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει:

  • α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και
  • β) το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει. Ειδικώς για το ανωτέρω χρονικό διάστημα η μετακίνηση της περ. (ε) της παρ. 2 του πρώτου άρθρου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής υπουργικής απόφασης επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη, χωρίς να εφαρμόζονται οι εξαιρέσεις της παρ. 5 του πρώτου άρθρου της ίδιας απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. 20797/26.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών. Δεν θίγονται από την εφαρμογή του παρόντος οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments