Ελλάδα

Χίος ΒΙΑΛ: “Να κλείσει η δομή, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο” λέει ο δήμαρχος

Χίος ΒΙΑΛ: “Να κλείσει η δομή, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο” λέει ο δήμαρχος
Χίος ΒΙΑΛ: "Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο" τονίζει ο δήμαρχος της Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μετά τα επεισόδια στη ΒΙΑΛ.

Χίος ΒΙΑΛ: Εν μέσω αναβρασμού και επεισοδίων, ο δήμαρχος της Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, εστιάζει στην ανάγκη της δημιουργίας μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου χώρου, προσωρινής παραμονής προσφύγων. Μετά τα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, σημειώνει ότι η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Σε δήλωση του ο κ. Κάρμαντζης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Τα χθεσινά απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως. Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί – μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου – ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών. Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές λύσεις με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η φωνή μας πρέπει να εισακουστεί. Εδώ και τώρα». 6dfff4c906799173758f65320f0f1519

Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στον καταυλισμό:

Την ίδια ώρα, σε τρεις συλλήψεις αιτούντων άσυλο, που θεωρούνται ως υπαίτιοι των επεισοδίων που διαδραματίσθηκαν χθες βράδυ στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, μετά τον θάνατο 47χρονης Ιρακινής, προχώρησε η Αστυνομία στη Χίο.  Επίσης, όπως αναφέρει ο polititschios.gr  έχει γίνει μεγάλος αριθμός προσαγωγών, με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιμένει στην ανάγκη ταυτοποίησης όλων όσοι ενέχονται στα επεισόδια, κατά τα οποία κάηκαν δυο αυτοκίνητα, μια καντίνα, οικίσκοι και σκηνές στον καταυλισμό περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments