Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί: 127 θύματα – 3.977 νοσούντες σε 24 ώρες

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί: 127 θύματα – 3.977 νοσούντες σε 24 ώρες
Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί: Κατά 127 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Τουρκία μέσα σε 24 ώρες. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 3.977 κρούσματα.

Τουρκία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί:  Δραματική είναι η αύξηση των θυμάτων από τον κορονοϊό στην Τουρκία με την κατάσταση στη χώρα να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το τελευταίο 24ωρο η γειτονική χώρα κατέγραψε 127 θανάτους από κορωνοϊό μαζί με 3.977 νέα κρούσματα. Έτσι, οι νεκροί έφτασαν συνολικά τους 2.017, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 υπολογίζονται σε 86.306.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, τα σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών, είναι τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ακόμα και από της Κίνας. Το θετικό στη χώρα είναι ότι 11.976 άνθρωποι έχουν αναρρώσει, ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν 35.344 διαγνωστικά τεστ.

Επέστρεψαν στην Τουρκία οι 160 επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που ήταν σε καραντίνα:

Στην Τουρκία βρίσκονται οι 160 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκονταν σε καραντίνα 14 ημερών, σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Πρόκειται για 152 Τούρκους και 8 αλλοδαπούς με άδειες παραμονής, οι οποίοι επέστρεψαν στην Τουρκία με έξι πούλμαν.

Το πλοίο, ιδιοκτησίας της ΑΝΕΚ, στις 29 Φεβρουαρίου ναυλώθηκε από Ισπανική εταιρία για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο. Πρώτος σταθμός του το λιμάνι του Τσεσμέ από όπου παράλαβε 300 άτομα – τα οποία στη συνέχεια θα απασχολούνταν ως εργαζόμενοι στο πλωτό ξενοδοχείο. Ο προορισμός του πλοίου θα ήταν το λιμάνι Καντίθ στην Ισπανία. Αρχές Μαρτίου η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα μέτρα περιορισμού. Κάποιο εκ των επιβαινόντων, Τουρκικής υπηκοότητας, επέλεξαν να αποβιβαστούν. Οι μη έχοντες την τουρκική υπηκοότητα έμειναν αναγκαστικά στο πλοίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments