Αθλητισμός

Καρέρα: Η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει παίκτη από την Σπαρτάκ

Καρέρα: Η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει παίκτη από την Σπαρτάκ
Καρέρα ΑΕΚ: Ο Μάσιμο Καρέρα παραχώρησε μία συνέντευξη σε δημοσιογράφο στο Instagram και σε live μετάδοση.

Καρέρα ΑΕΚ: Με αφορμή το ποστάρισμά του μέσω του οποίου ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Σπάρτακ Μόσχας για τα γενέθλιά της, ο Μάσιμο Καρέρα παραχώρησε μία συνέντευξη σε δημοσιογράφο στο Instagram και σε live μετάδοση. «Εύχομαι το καλύτερο στη Σπαρτάκ και τους οπαδούς της. Μου λείπει η Μόσχα. Είναι μία υπέροχη πόλη. Μου λείπουν οι οπαδοί, οι νίκες, τα συναισθήματα που μου έδωσαν», είπε ο Καρέρα, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε: «Δεν παρακολουθώ αγώνες της Σπαρτάκ, λόγω της δουλειάς μου στην ΑΕΚ».

Αναφορικά με το αν θα έπαιρνε κάποιον παίκτη της Σπαρτάκ στην ΑΕΚ, τόνισε: «Προς το παρόν δεν έχω τίποτα να πω για το αν μπορώ να αγοράσω στην ΑΕΚ κάποιον παίκτη από τη Σπαρτάκ. Υπάρχουν μεγάλες τιμές και η ΑΕΚ δεν έχει τόσα πολλά χρήματα».

Ποιος είναι ο Μάσιμο Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα (Massimo Carrera, γενν. 22 Απριλίου 1964) είναι Ιταλός προπονητής ποδοσφαίρου και πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως αμυντικός. Έχει το ψευδώνυμο la bandera (η σημαία). Είναι ο τωρινός προπονητής της ΑΕΚ. Ο Καρέρα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Προ Σέστο, αλλά η φήμη του εκτοξεύτηκε με τη Μπάρι, στην οποία έπαιξε για πέντε σεζόν, πριν μετακομίσει στη Γιουβέντους το 1991. Υπό τον προπονητή Τζιοβάνι Τραπατόνι, μονιμοποιήθηκε ως δεξιός πλάγιος αμυντικός, έναν ρόλο που είχε επίσης στη Μπάρι. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν, με αποκορύφωμα την κλήση του στην Εθνική Ιταλίας. Στη δεύτερη σεζόν του, κέρδισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με το σύλλογο.

Το 1994, με την άφιξη του Μαρτσέλο Λίπι μετακινήθηκε ως κόφτης στη θέση του Λούκα Φούσι και, στη συνέχεια, ως κεντρικός αμυντικός, όπου έγινε ο πυλώνας της ομάδας, κερδίζοντας τόσο το Σκουντέτο και το Κύπελλο Ιταλίας το 1995. Έφτασε επίσης στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στο τέλος της σεζόν. Λόγω της άφιξης των ικανών αμυντικών Πιέτρο Βιέρκοβουντ και Πάολο Μοντέρο τη σεζόν που ακολούθησε, ο Καρέρα ερχόταν πιο συχνά από τον πάγκο, αλλά εξακολουθούσε να προσφέρει πολύτιμη συμβολή όταν καλούταν να αγωνιστεί.

Μετά από 166 συμμετοχές με τη Γιουβέντους και έχοντας κερδίσει το Σκουντέτο, το Κύπελλο Ιταλίας, το Σούπερ Καπ Ιταλίας, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το καλοκαίρι του 1996 μετακινήθηκε στην Αταλάντα. Έγινε γρήγορα αρχηγός και ηγέτης των Orobici, παίζοντας για οκτώ σεζόν με το σύλλογο, όπου συνολικά είχε 207 συμμετοχές και 3 γκολ. Έφυγε από το Μπέργκαμο το 2003 για να γίνει μέλος της Νάπολι και την επόμενη σεζόν, μετακινήθηκε στην Τρεβίζο. Έμεινε στο Βένετο για μία μόνο σεζόν και στις 28 Οκτωβρίου 2005, σε ηλικία 41 ετών, υπέγραψε με την Προ Βερτσέλι. Στο τέλος της σεζόν 2007-08, σε ηλικία 44 ετών, αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, για να επικεντρωθεί στην προπονητική.

Αυτό είναι το Ιταλικό τραγούδι που έχει γραφτεί γι αυτόν:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments