Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: 547 νεκροί σε μία ημέρα – «Έσπασε» το φράγμα των 20000 θυμάτων

Γαλλία κορωνοϊός: 547 νεκροί σε μία ημέρα – «Έσπασε» το φράγμα των 20000 θυμάτων
Γαλλία κορωνοϊός: Όπως δυστυχώς αναμενόταν οι νεκροί από την πανδημία στη Γαλλία ξεπέρασαν τους 20.000, καθώς σήμερα στη μακρά λίστα των θυμάτων προστέθηκαν ακόμη 547 νέοι θάνατοι.

Γαλλία κορωνοϊός: Ο όλεθρος συνεχίζεται στη Γαλλία, με τους Γάλλους να συνεχίζουν να μετρούν θύματα από το φονικό πέρασμα του κορωνοιού. Σήμερα στη θλιβερή λίστα με τους νεκρούς προστέθηκαν τα ονόματα ακόμη 547 Γάλλων πολιτών. Μαζί με αυτά πλέον οι Γάλλοι ξεπέρασαν συνολικά τους 20.000 θανάτους με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για ακόμη περισσότερους που έπονται.

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 20.000 θανάτων της επιδημίας του κορονοϊού, έχοντας καταγράψει 547 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, καθώς και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική συνεχίζουν να μειώνονται, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας.

«Απόψε, η χώρα μας ξεπέρασε ένα ιδιαίτερα οδυνηρό συμβολικό όριο», δήλωσε ο Ζερόμ Σαλομέ. Συνολικά, 20.265 άνθρωποι έχουν υποκύψει από την έναρξη της επιδημίας στις αρχές του Μαρτίου: 12.513 στο νοσοκομείο (+444 τον τελευταίο 24ωρο) και 7.752 σε οίκους ευγηρίας ιατρικής περίθαλψης και άλλες ιατρο-κοινωνικές δομές (+103).

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σήμερα στη Γαλλία σε 114.657, ενώ όπως σημειώνουν οι Αρχές, 37.409 πολίτες έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Τα στοιχεία για την πορεία της νόσου στη Γαλλία δείχνουν αποκλιμάκωση των νέων θανάτων από τον κορωνοϊό, κάτι που έχει οδηγήσει την χώρα στην σταδιακή εξέταση της άρσης της καραντίνας. Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, έδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες για όσα θα ακολουθήσουν μετά την 11η Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της επιστροφής στην κανονικότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments