Άποψη

Voucher αδιαφάνειας και αναποτελεσματικότητας

Voucher αδιαφάνειας και αναποτελεσματικότητας
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για το πρόγραμμα των voucher που καλύπτεται από ένα πέπλο αδιαφάνειας.

“Η κυβέρνηση δεν σκέπτεται με όρους αριστερά δεξιά αλλά με όρους μπροστά ή πίσω”, είναι μία από τις προπαγανδιστικές ατάκες της εποχής του κορωνοϊού που επαναλαμβάνουν με περισσή προθυμία οι ενσωματωμένοι στον επικοινωνιακό μηχανισμό του Μαξίμου “δημοσιογράφοι”. Επιπλέον η κυβέρνηση διαφημίζει την αποτελεσματικότητά της, ειδικά στη περίοδο της κρίσης και ότι πιστεύει στη λογοδοσία, εντός και εκτός βουλής. Το να πιστεύουν οι δημοσιογράφοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταργήσει την αντίθεση δεξιάς αριστεράς δεν είναι περίεργο αφού είναι οι ίδιοι που τον χαρακτήρισαν “Έλληνα Τσόρτσιλ ή Μωυσή”. 

Θα είχε ενδιαφέρον όμως στο πλαίσιο της λογοδοσίας να εξηγήσει η κυβέρνηση τι γίνεται με το πρόγραμμα των voucher για την κατάρτιση των επιστημόνων.

Αποφάσισε να δώσει 80 εκατομμύρια ευρώ σε 399 ΚΕΚ και, ιδίως, σε 7 παρόχους πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, προκειμένου να μοιράσει 100 εκατομμύρια ευρώ σε νέους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες; Ή μήπως έγινε το αντίθετο; Για κάθε 600 ευρώ που θα πάρει ένας επιστήμονας ή ελεύθερος επαγγελματίας θα πάρει άλλα 400 ευρώ ο ιδιοκτήτης ΚΕΚ. 

Πρόκειται δε για διαδικασία δίχως καμία διαφάνεια (όπως άλλωστε και στον τρόπο με τον οποίο μοίρασε η κυβέρνση 11,5 εκατομμύρια στα ΜΜΕ), και δίχως έλεγχο ποιότητας που εκτός από το ότι έγιναν viral στα social media προσβάλλουν τη νοημοσύνη των επιστημόνων. Στην δίκαιη αντίδραση των δικηγόρων η κυβέρνηση απάντησε με μία επίδειξη αυταρχισμού, ανακοίνωσε ότι θα τους ανοίξει τα δικαστήρια την επόμενη Δευτέρα, ώστε να μην δικαιούνται καν άλλης ενίσχυσης.

Και επιπλέον τους κατηγόρησε ότι εκείνοι φταίνε γιατί δεν διαλέγουν ΚΕΚ ποιότητας.

Μάλλον το επιτελικό κράτος δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό αφού ούτε τα ΚΕΚ δεν μπορεί να ελέγξει και φυσικά δεν είναι  καθόλου διαφανές. Εκτός αν μπορεί αλλά δεν θέλει. Όσο για την περίφημη λογοδοσία, στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακριβώς για το θέμα των voucher ο πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει και διά του εκπροσώπου του δήλωσε ότι θα κάνει ενημέρωση συνολικά για την οικονομία. 

Από το θέμα των voucher προκύπτει το ερώτημα: το να δίνει η κυβέρνηση 80 εκατομμύρια ευρώ σε 400 ιδιοκτήτες, κατά τρόπο που εξαπατά την ΕΕ με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο και ξεφτιλίζει την έννοια των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ακολούθως το να κάνει επίδειξη αυταρχισμού και εν τέλει να αποφεύγει την λογοδοσία στην Βουλή, τι πολιτική είναι; Εάν δεν είναι βαθιά δεξιά πολιτική (γιατί φυσικά αριστερή δεν είναι) τι είναι; Είναι μπρος ή πίσω, σύμφωνα με τη νέα ορολογία των ενσωματωμένων; 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments